Σειρά εκδηλώσεων τον Αύγουστο στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Σειρά εκδηλώσεων τον Αύγουστο στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Ιούλιος 30, 2014 - 18:38
0 σχόλια

Σειρά εκδηλώσεων, υπό τον γενικό τίτλο «Με στέγη τον ουρανό», που αφορούν μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Συγκεκριμένα:

    Το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 21:30, θα προβληθεί το κλασικό θρίλερ «Τα πουλιά» (1963 – 119’) του μετρ του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα, που έγραψε το 1952, η Δάφνη Ντι Μωριέ.
    Την Παρασκευή 8 Αυγούστου, από τις 18:30 έως τις 20:30, στο πλαίσιο του 4ου Ethnic Festival του Δήμου Γορτυνίας, θα πραγματοποιηθεί, στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, εργαστήρι λατινοαμερικάνικων κρουστών για παιδιά ηλικίας 7 – 17 ετών, με διδάσκοντα τον Κουβανό Luis Enrique Bu Pascual. (Δηλώσεις συμμετοχής: vytinafestival@gmail.com).
    Την Δευτέρα 11 Αυγούστου, στις 21:30, η Ομάδα Προςάναμμα θα ανεβάσει την παράσταση του έργου της Μάρως Δούκα, «Η Αθοπετού». Πρόκειται για μία διαφορετική εκδοχή της γνωστής σε όλους μας Σταχτοπούτας, που μπορεί να προσελκύσει θεατρόφιλους όλων των ηλικιών. Δύο ηθοποιοί υποδύονται 11 ρόλους και ένας μουσικός παίζει επτά μουσικά όργανα. Ο λόγος για την Ιωάννα Αποστολοπούλου, τον Κώστα Πέτρου και τον Γιάννη Μαλλιαρουδάκη.
    Από τις 18 - 22 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από 8 – 12 ετών. Στη διάρκεια του εργαστηρίου οι μικροί φίλοι θα μάθουν, μεταξύ άλλων, να φτιάχνουν καραβάκια με ανακυκλωμένο χαρτί και παλιά υφάσματα, θα υφάνουν πολύχρωμα κιλίμια με πρώτη ύλη… παλιά t-shirts και θα δημιουργήσουν φανταστικές μορφές εντόμων, με πολύχρωμες καρφίτσες, πηλό και κοχύλια. Επιπλέον, θα κατασκευάσουν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα γνωρίσουν τον κόσμο μεγάλων συνθετών μέσα από πρωτότυπα μουσικά παιχνίδια. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 10:00 – 13:30.
    Από τις 20 – 22 Αυγούστου, θα λάβει χώρα το εργαστήρι εικονογράφησης και μουσικής για εφήβους, με την καθοδήγηση της σκιτσογράφου Ιωάννας Παπανικολάου και του μουσικολόγου Παναγιώτη Παπαδημητρίου. Το εργαστήρι, που θα διαρκεί καθημερινά από τις 11:30 – 16:00 και απευθύνεται σε παιδιά 13 – 18 ετών, περιλαμβάνει εισαγωγή στις μορφές εικονογράφησης, στήσιμο βασικών χαρακτήρων, μελέτη ηχοτοπίων και καταγραφή/συλλογή ήχων του περιβάλλοντος με στόχο την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου συλλογικού έργου εικόνας και ήχου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη και τα υλικά (όπου απαιτούνται) παρέχονται δωρεάν. Ωστόσο, για τα δύο εργαστήρια, κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ.: 27950 31630 (καθημερινά 9:00 – 17:00) ή να αποστείλετε e-mail στο Papadopouloui@piraeusbank.gr (κ. Ήρα Παπαδοπούλου).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.