Τατούλης
symvolo

Seatrac: H συσκευή που έγινε ντοκιμαντέρ και διεκδικεί βραβείο

Seatrac: H συσκευή που έγινε ντοκιμαντέρ και διεκδικεί βραβείο

Νοέμβριος 19, 2012 - 18:21

Αυτές τις μέρες διεξάγεται ψηφοφορία κοινού για να αναδειχθεί το πιο δημοφιλές ντοκιμαντέρ στο vimeo.com. H μοναδική ελληνική συμμετοχή που έχει φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς είναι το SEATRAC.
Το ντοκιμαντέρ αφορά την ομώνυμη συσκευή η οποία αποτελεί ελληνική καινοτομία.

Ένα πάρα πολύ καλό βίντεο με τον τίτλο «SEATRAC», σε σκηνοθεσία του Νίκου Λογοθέτη, παρουσιάζει το πρωτοποριακό σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα για ανθρώπους με κινητική αναπηρία, που κατασκεύασε η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Βασίλειου Κωστόπουλου στο εργαστήριο Τεχνικής του Τμήματος Μηχανολογίας και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού της ειδικής κατασκευής έγινε από τους ερευνητές Ιγνάτιο Φωτίου και Γιώργο Σωτηριάδη.
Στο βίντεο, ο Γεράσιμος Φεσσιάν, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, περιγράφει την αλλαγή που έφερε στη ζωή του και στη ζωή των συμπολιτών του η αυτονομία της πρόσβασης στη θάλασσα.
Από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν ήδη εγκατασταθεί αρκετά τέτοια συστήματα πρόσβασης σε ακτές της Αχαΐας & της Αττικής, ενώ τα τηλεχειριστήρια για τη λειτουργία της ράμπας προσφέρονται δωρεάν σε όσους τα ζητήσουν από τη Νομαρχία Αχαΐας που χρηματοδότησε και το έργο.

Το Seatrac, το οποίο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, παρέχει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες στα κάτω άκρα να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα .

 

Δείτε το βίντεο παρακάτω και κάντε κλικ στην επιλογή "Vote" για να στηρίξετε την συμμετοχή.

 

http://vimeo.com/51886932

 

 

Video: 

vimeo://v/51886932