Σε ύφεση η επιδημία της ιλαράς

Σε ύφεση η επιδημία της ιλαράς

Απρίλιος 12, 2018 - 19:33
0 σχόλια

Μικρή υποχώρηση της επιδημίας ιλαράς καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τις προηγούμενες επτά ημέρες αναφέρθηκαν 69 νέα κρούσματα ιλαράς, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 2.500. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είχαν δηλωθεί 86 κρούσματα ιλαρας. 

Σε καθε περίπτωση οι ειδικοί είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους σχετικά με την πορεία της νόσου και αναμένουν και τις επόμενες δυο τρεις εβδομάδες προκειμένου να αποφανθούν για την υποχώρηση της επιδημίας. 

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των μοιραίων περιστατικών. Μεχρι τωρα έχουν καταγραφει δύο θάνατοι σε κοινότητες Ρομά, επρόκειτο για ενα βρέφος και για εναν 17χρονο που νόσησαν με ιλαρά και κατέληξαν λόγω των επιπλοκών που εμφάνισαν. 

Θανατηφόρα έκβαση είχε κι ένα περιστατικό της νόσου που εκδηλώθηκε σε 35χρονη Ελληνίδα, που οπως αποδείχθηκε είχε κάνει μόνο τη μια δόση του εμβολίου. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.