Σε ρυθμούς κορωνοϊού η Τρίπολη – Άδειοι οι εμπορικοί δρόμοι (pics,vid)

Σε ρυθμούς κορωνοϊού η Τρίπολη – Άδειοι οι εμπορικοί δρόμοι (pics,vid)

Μάρτιος 16, 2020 - 11:24
5 σχόλια

Άδειοι συνεχίζουν να είναι οι δρόμοι της Τρίπολης το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου, με τους πολίτες να δείχνουν ότι έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού και να μένουν σπίτι.

Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα με δίκη τους πρωτοβουλία, έχουν κατεβάσει ρολά και ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι θα παραμείνουν σπίτι.

Να αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, καλεί, σαν τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα μέτρων που λαμβάνονται για την ανάσχεση του κορωνοϊού, την Κυβέρνηση με άμεση εντολή της να προχωρήσει σε καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και επανέλθει η χώρα σε κανονικούς ρυθμούς.

Οι τράπεζες παραμένουν ανοιχτές, ειδοποιώντας τους πελάτες τους να εισέρχονται στο κατάστημα με σειρά προτεραιότητας και συγκεκριμένα να εισέρχονται ένας - ένας.

Το κατάστημα «Γερμανός» είναι κλειστό μέχρι νεοτέρας, ενώ όσα εμπορικά δεν έχουν κλείσει παρακαλούν τους καταναλωτές, να εισέρχονται μόνο δύο μέσα στο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν και να κρατούν απόσταση από τους συμπολίτες τους.

Τα φαρμακεία είναι ανοιχτά και ενημερώνουν τους πελάτες τους είτε να παραμένουν και για να εξυπηρετηθούν εκτός του φαρμακείου για την ασφάλεια όλων, είτε να προσέρχονται αυστηρά ανά δύο προκειμένου να λάβουν τα φάρμακα που επιθυμούν ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Στα σούπερ μάρκετ τώρα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, πρέπει να γίνεται αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση (1 άτομο /10 τετραγωνικά μέτρα), ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, σύμφωνα και με την απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αρκετά είναι τα περίπτερα ιδιαίτερα στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης που έχουν κατεβάσει ρολά.

Πρέπει όλοι να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες συγχρωτισμού, οι οποίες ευνοούν τη μετάδοση και διασπορά ενός ιού, ο οποίος  μπορεί να είναι  ακίνδυνος για τους περισσότερους από εμάς, αλλά πολύ επικίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας.

Και μην ξεχνάμε το σημαντικό μήνυμα και τις συστάσεις για περιορισμό του συγχρωτισμού και των μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στις τελευταίες δηλώσεις του.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε ρυθμούς κορωνοϊού η Τρίπολη


5 Σχόλια

Καλά τι είναι για να κινούμαστε σε ρυθμούς κορωνοιού , καρναβάλι......

Ηρεμία παιδιά ........ Ήρεμα......φουρτούνα είναι θα περάσει , Πειθαρχεία παρακαλώ από όλους....!

ρε τι μας κάνανε να μας δουλεύουν ψιλό γαζί και γουστάρουμε κιόλας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.