Σε πλήρη εξέλιξη οι Πανελλήνιοι Αγώνες τένις από τον ΣΑΤ (pics,vid)

Σε πλήρη εξέλιξη οι Πανελλήνιοι Αγώνες τένις από τον ΣΑΤ (pics,vid)

Φεβρουάριος 25, 2017 - 13:00
0 σχόλια

Η Αντισφαίριση, γνωστή με την ξενόγλωσση ονομασία τένις, είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι. Η λέξη τένις προέρχεται από την Γαλλική λέξη tenez (από το ρήμα tenir) που φώναζαν οι Γάλλοι παίκτες όταν ήταν να σερβίρουν, ενώ η λέξη ρακέτα προέρχεται από την Αραβική λέξη rakhat που σημαίνει παλάμη του χεριού.

Eίναι κατά βάση ατομικό άθλημα, με έμφαση στο ανταγωνιστικό πνεύμα που θα πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό επαγγελματικά.

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Τρίπολης για δεύτερη φορά διοργάνωσε τους Πανελλήνιους Αγώνες Τένις Junior, όπου αγόρια και κορίτσια ηλικίας έως 16 ετών (U16 και U12)  προβάλλουν το ταλέντο τους, διεκδικώντας μια θέση στην κατάταξη.

 Το τένις δεν αποτελεί τυχαία το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, με τους αθλούμενους να ξεκινούν από την ηλικία των 4 ετών να μαθαίνουν το άθλημα και να αποκομίζουν πολλά και διαφορετικά οφέλη για την υγεία τους. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αθανάσιος Αργειτάκης, σε δηλώσεις του το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου μίλησε για τους αγώνες οι οποίοι εκτυλίσσονται με μεγάλη επιτυχία στις απόλυτα άρτιες εγκαταστάσεις του Συλλόγου οι οποίες είναι από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες στην Πελοπόννησο.

Η επιλογή του ΣΑΤ από την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης για τη διοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων, έγινε με κριτήριο ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου είναι από τις πιο σύγχρονες της Πελοποννήσου.

Ο κ. Καλτεζιώτης Πέτρος γραμματείας του ΣΑΤ μίλησε για το γεγονός το οποίο χαρίζει θέαμα και δυνατές συγκινήσεις στο κοινό το οποίο αν βρεθεί έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο  6ο χλμ. Ε.Ο. Τρίπολης-Σπάρτης θα απολαύσει σίγουρο θέαμα.

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πανελλήνιοι Αγώνες τένις από τον ΣΑΤ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.