Σε Παράλιο Άστρος, Μελιγού και Άγιο Ανδρέα οι εκδηλώσεις του Estella Festival

Σε Παράλιο Άστρος, Μελιγού και Άγιο Ανδρέα οι εκδηλώσεις του Estella Festival

Ιούλιος 10, 2019 - 12:39
0 σχόλια

Το επιτυχημένο Estella festival ετοιμάζεται για ακόμα μία χρονιά στην Βόρεια Κυνουρία.

Οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να γιορτάσουν τη γη και τη θάλασσα, την ιστορία και την ομορφιά του τόπου. Θα χαρούν τις επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Κάστρο και εκλεκτές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ποικίλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε τρεις αρχαιολογικής σημασίας χώρους της περιοχής ανέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ArcadiaPortal.gr.

Αν και οι ημερομηνίες δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμές, το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθούν ως είθισται προς τα τέλη Αυγούστου.

Πρωταγωνιστής και εφέτος θα είναι ο Πύργος των Ζαφειρόπουλων το Κάστρο στο Παράλιο Άστρος εκεί στην νότια κορυφή του λόφου, στο λεγόμενο και Νησί από τους ντόπιους.

Χτίστηκε το 1256 από τον ηγεμόνα του Πριγκηπάτου της Αχαΐας Γουλιέλμου Β' Βιλλεαρδουίνου, προκειμένου να υποτάξει τους Τσάκωνες που κατοικούσαν στην περιοχή. Το κάστρο ονομαζόταν Castello della Estella δηλαδή κάστρο του αστεριού.

(Δείτε ΕΔΩ παλαιότερο αφιέρωμα του ArcadiaPortal.gr )

Εφέτος μπαίνει δυναμικά στο φεστιβάλ και το Καστράκι στη Μελιγού.

Το κάστρο βρίσκεται σε χαμηλό λόφο, στη θέση Καστράκι, νοτιοανατολικά του οικισμού Χειμερινή Μελιγού και εποπτεύει τον κάμπο της Θυρέας και τμήμα του Αργολικού Κόλπου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο λόφο έχουν βρεθεί αρχιτεκτονικά λείψανα ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής.

Τέλος κοντά στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και δίπλα στη θάλασσα υπάρχει βραχώδης λόφος, το "νησί του Άγιου Ανδρέα" κάπου εκεί γύρω στον αρχαιολογικό χώρο θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία εκδήλωση από τον δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τριήμερες εκδώσεις θα περιλαμβάνουν μουσικά αφιερώματα.

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.