Σε Μονεμβασία, Νεάπολη, Ελαφόνησο και χωριά της Νότιας Λακωνίας ο Πέτρος Τατούλης (pics)

Σε Μονεμβασία, Νεάπολη, Ελαφόνησο και χωριά της Νότιας Λακωνίας ο Πέτρος Τατούλης (pics)

Απρίλιος 20, 2019 - 11:25
8 σχόλια

Επίσκεψη στη νότια Λακωνία πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ο περιφερειάρχης  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Λάκωνες για τα ζητήματα που απασχολούν την Λακωνία, την Πελοπόννησο αλλά και την χώρα. Από το πρωί ως τη δύση του ηλίου «όργωσε»απ' άκρη σε άκρη την περιοχή, έδωσε ομιλίες στην Ελαφόνησο, τη Μονεμβάσια, τη Νεάπολη, ενώ επισκέφθηκε και  χωριά, τον  Άγιο Γεώργιο,  τη Νεάπολη, το Βελανίδι, το Λάχι, τους Άγιους Αποστόλους. Οι συμπατριώτες του τον «αγκάλιασαν» με μεγάλο ενδιαφέρον, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για το έργο που έχει προσφέρει την τελευταία οκταετία η Περιφερειακή Αρχή και από κοινού έθεσαν τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα. Ο Πέτρος Τατούλης βρήκε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια και να τους διαβεβαιώσει ότι η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να είναι κοντά τους, στα μικρά και στα μεγάλα έργα, κοντά στον καθένα ξεχωριστά.
«Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όπως κάναμε πάντοτε καταβάλλοντας τη μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας μας και στις ευάλωτες κοινωνικές μας ομάδες», υποσχέθηκε, ο Πέτρος Τατούλης.

Πέτρος Τατούλης: "Σημαντικό το έργο που παραδώσαμε στην περιοχή"

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σημαντικό έργο που έχει ήδη ολοκληρωθεί στην περιοχή και είναι ο δρόμος του Αγίου Φωκά, που συνδέει την Νεάπολη με την Μονεμβάσια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεάπολης, τα νηπιαγωγεία της Νεάπολης, το αλιευτικό καταφύγιο που έχει ήδη παραδοθεί στους αλιείς της περιοχής στα Βελανίδια, οι σωστικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη του Κάστρου των Βατίκων, είναι ορισμένα από τα έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την περιφερειακή Αρχή σε μια περιοχή, στην οποία πολύ λίγα είχαν γίνει στο παρελθόν. 

Την ίδια στιγμή, το Γήπεδο της Νεαπόλεως είναι σε τροχιά υλοποίησης με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, ο περίφημος δρόμος της Καστανιάς έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως επίσης και το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης, ενώ ο δρόμος προς το Παλαιόκαστρο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους με 300.000 ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης , αφού εξήρε την σημαντική δουλειά όλων υπηρεσιών του, των συνεργατών περιφερειακών συμβούλων του και της Αντιπεριφερειάρχη Ντίας Τζανετέα, επεσήμανε την αλλαγή που θα φέρει στον τουριστικό χάρτη της περιοχής η ολοκλήρωση της Μαρίνας της Μονεμβασίας, η οποία δημοπρατείται σε λίγο καιρό, αφού εξασφαλίστηκε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που απαιτείτο. "Αυτή η περιοχή της Νότιας Λακωνίας, που ήταν μέχρι πρότινος απρόσιτη, ένας κρυμμένος θησαυρός, είναι η ώρα πια να πρωταγωνιστήσει ως στολίδι στο πολιτιστικό και τουριστικό προιόν της Πελοποννήσου. Αυτή είναι η αρχή της προσπάθειας και ο αγώνας όλων μας θα είναι διαρκής".

Στη Νεάπολη, ο Πέτρος Τατούλης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Τριχείλη για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, ένα όνειρο όλων των συλλόγων, των γονιών και των παιδιών, εδώ και δεκαετίες. Το έργο χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Πελοποννήσου με 1,5 εκατ. ευρώ και έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. Ο Περιφερειάρχης  επεσήμανε ότι η ανάπτυξη δεν είναι μια μοναχική δουλειά, θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην Δημοτική Αρχή για την εξαίρετη και αποδοτική συνεργασία. 

"Μαζί δημιουργούμε το σχέδιο για την επόμενη τετραετία" 

Από την συζήτηση δεν έλειψαν ασφαλώς και οι προγραμματικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία. Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για την ολοκλήρωση του δρόμου από τον Άγιο Φωκά στην Μονεμβάσια, προκειμένου να διασυνδεθούν όλα τα μεγάλα κέντρα, στρατηγική που θα δώσει αναπτυξιακό πλεονέκτημα στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η δέσμευση του Πέτρου Τατούλη για τον φωτισμό του Κάστρου της Μονεμβασίας. Επεσήμανε δε, ότι η Ελαφόνησος, από κοινού με την Νεάπολη και την Μονεμβασία έχουν ενταχθεί στο cluster των υδατοδρομίων, αφ' ης στιγμής διευκολύνεται και οριστικοποιείται το θεσμικό πλαίσιο. 

"Από τη Νότια Λακωνία στέλνουμε το μήνυμα νίκης της ομοψυχίας και της ενότητας"

Ιδιαίτερες ενδιαφέρουσες ήταν οι συζητήσεις και για την πολιτική επικαιρότητα, αφού είναι έντονη η ανησυχία για την πορεία της χώρας. 

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με τη διαπίστωση ότι είμαστε πεπεισμένοι ότι κανείς δεν μπορεί να σώσει τον τόπο μας. Ο τόπος μας θα σωθεί μόνο με τη δική μας προσπάθεια, το δικό μας ενδιαφέρον και το δικό μας πρόγραμμα και πάνω από όλα με την ικανότητα που έχουμε να αξιοποιούμε σε κρίσιμες στιγμές τις δυνατότητες που έχει η ελληνική πολιτεία. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη, Ο καθένας μπορεί να υπηρετεί τις κομματικές του επιλογές.  Αλλά είναι βέβαιο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός ο οποίος έχει επιλεγεί από το σύγχρονο κόσμο για να υπηρετεί τους πολίτες στην εγγύτητά τους, θα πρέπει να διατηρεί τη σχέση αυτονομίας με τις κεντρικές κυβερνήσεις», τόνισε από τη Νεάπολη ο Πέτρος Τατούλης, στέλνοντας από την Λακωνία μήνυμα νίκης της ομοψυχίας και της ενότητας. 

"Το όραμα μας είναι μια δυνατή, ενωμένη Πελοπόννησος, που ο κάθε τόπος θα βρίσκει τον δικό του βηματισμό, υπό ένα ενιαίο πρίσμα και μια κοινή στρατηγική. Αυτή είναι η Πελοπόννησος, ένα ψηφιδωτό κάλλους και πλούτου, αλλά και ένα ψηφιδωτό ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες, απόψεις και ιδέες. Εμείς, ως περιφερειακή Αρχή λειτουργήσαμε με απόλυτο σεβασμό στη δημοκρατία, στην άποψη του κάθε πολίτη ξεχωριστά και αυτό πρέπει να το περιφρουρήσουμε: την ανοχή μας στην διαφορετικότητα. Αυτή είναι η Νέα Πελοπόννησος, από την αρχή από το 2010. Άνθρωποι, πολίτες που ξεκινήσαμε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, βγήκαμε από τα κομματικά χαρακώματα και συνεργαστήκαμε για το καλό της Πελοποννήσου. Συγκρουστήκαμε όμως όταν επιχείρησαν να μας διχάσουν και να μας χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς τους σκοπούς. Γιατί στην Πελοπόννησο εμείς έχουμε επιβάλει τον πολιτικό πολιτισμό. Κι αυτήν μας την κατάκτηση δεν την απεμπολούμε". 

"Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την γνήσια αγάπη σας και την μεγάλη εμπιστοσύνη σας, που ανταποδίδω στον μέγιστο βαθμό. Οι περήφανοι Λάκωνες θα απαντήσουν στο δίλημμα των προσεχών εκλογών άφοβα, ατρόμητα: Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω. Συνεχίζουμε μπροστά", κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αμοιβαίου σεβασμού.

Δελτίο Τύπου


8 Σχόλια

Απο την Ανοιξη του 2014 ειχε να παει !!,Α ρε μπαρμπαστρουφ θα χορευεις πενταζαλη στην Λακωνια !

ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ , ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΚΑΝΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ . ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΡΟ . ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΙΑ !

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές κάποιοι θα ανεβάζετε πυρετό από λυσα περαστικά υπάρχει και εμβολιο

Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ . ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.