Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 29, 2018 - 20:27
0 σχόλια

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη βρέθηκε από νωρίς στο Άργος για να δει τα προβλήματα από την κακοκαιρία και σε δηλώσεις του στον Σκαι 100.3 FM ενημέρωσε οτι κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι νομοί Αργολίδας και Κορινθίας. 

Επίσης είπε ότι ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση, η Πελοπόννησος είναι η Περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο από το φαινόμενο και υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειες και καταστροφές σε μερικές περιουσίες. Έχουν γίνει απεγκλοβισμοί και εκκενώσεις μεμονωμένων χώρων, όχι ολόκληρων οικισμών, αλλά μόνο σε επικίνδυνα σημεία. 

 

Ειδικά για τις καλλιέργειες ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως η Περιφέρεια ξεκινάει άμεσα διαδικασίες καταγραφής και υποστήριξης των αγροτών για αποζημιώσεις. Δείτε εδώ ρεπορτάζ από της πλημμύρες στο Άργος

Εικόνα EUROKINISSI

 

Το Δελτίο τύπου αναφέρει:

Την κήρυξη του συνόλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από το Άργος, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πολλές περιοχές προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε υποδομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των υποδομών πολύ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί. Για τις καταστροφές αυτές υπάρχει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ προκειμένου άμεσα να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μαζί με το σύνολο των Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων και υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκονται σε όλα τα σημεία που έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, ώστε άμεσα αυτά να αντιμετωπίζονται. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.