Σε καρναβαλικούς ρυθμούς και φέτος το Κακούρι (pics,vid)

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς και φέτος το Κακούρι (pics,vid)

Φεβρουάριος 18, 2018 - 18:46
8 σχόλια

Με πρωταγωνιστή τον Φύλακα του Φαλήρου, τη Γιαννούλα και τον Θύμιο, τους πολιτικούς όλων των χρωμάτων και των αποχρώσεων και τον... δόκτορα Τραβελάκι και φέτος το Κακούρι τίμησε την παράδοση του σατιρικού καρναβαλιού που διοργανώθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '60 στο χωριό και που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνοντας όλους όσοι θέλουν να γελάσουν, να σατιρίσουν και να αυτοσαρκαστούν την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.

Από νωρίς το απόγευμα τα άρματα ήταν έτοιμα και στην πλατεία του χωριού στόλιζαν τη νύφη Γιαννούλα που περίμενε τον γαμπρό από το Καρπενήσι. Η παρέλαση των αρμάτων ξεκίνησε μετά το πόδεμα της νύφης και οι διοργανωτές απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι δεν έχουν τον Θεό τους, αφού όχι μόνο «ξόρκισαν» τον Φύλακα του Φαλήρου, όχι μόνο προχώρησαν στην καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς και μη σκοπούς -η κάνναβη θα σώσει την αγροτική παραγωγή στην Αρκαδία!- αλλά και έκαναν επιτυχημένες εγχειρίσεις αλλαγής φύλου, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε και γελούσε.

Εντυπωσιακό το άρμα με την ανασκαφή για τον χαμένο θησαυρό στην πλατεία Άρεως, προκάλεσε πολλά γέλια στο κοινό.
Μετά την παρέλαση, όλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού για τον χορό του γάμου της Γιαννούλας και του Θύμιου, χορεύοντας με ζωντανή μουσική.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη - Αύριο» Κώστας Τζιούμης , ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Ν. Τσιαμούλος μίλησαν στην κάμερα του Arcadia Portal για τη σημερινή ημέρα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρελό κέφι και φέτος στο Κακούρι


8 Σχόλια

Ολες οι πολεις και τα χωρια γυρω απο την Τριπολη κανουν καρναβαλι εκτος απο την Τριπολη,ΓΙΑΤΙ?

Με δημάρχους Τρίπολης,προελεύσεως και καταγωγής εξ Αρτεμισίου, έχουμε παρελάσεις Απόκρεω στο Αρτεμίσιο (Κακούρι). Η Τρίπολη κ.λ.π. περιοχές τι κάνουν;

Ειναι δυνατόν πρωτευουσα νομου με 35000 κατοικους να παει να κανει στο κακουρι καρναβαλι. Μονο εδω γινονται αυτα παιδια να το κοιτάξουμε λιγο.

Κρίμα μεγάλο να ερημώνεται το κέντρο της Τρίπολης αυτή τη μέρα και οι κάτοικοι να προτιμούν άλλους προορισμούς για να περάσουν καλά.

Αυτό που στο τέλος σε καρναβάλι, να χορεύουν δημοτικά(!!!), (αυτο που κάνουν δηλαδή όλο τον υπόλοιπο χρόνο) με ξεπερνάει.....(καλα και στην παρέλαση τα γυφτοτσιφτετέλια δεν πάνε πίσω).....

Καλυτερα να γινονται καποιες εκδηλωσεις στα χωρια για να βοηθηθουν. Ποσο αλλο τριπολη και τριπολη και ολα στην τριπολη. εεε μαλλον δεν εχουν καλα καφε στα χωρια για να παρετε τον καφε σας μετα ε τραχανοπλαγιαδες;

Ναι έτσι περνάγανε χρόνια και τους εθνικούς δρόμους μέσα από τα χωριά για να δουλέψουν τα καφενεία και αντί να πηγαίνεις στη δουλειά σου είχες το άγχος μήπως πεταχτεί το γαϊδούρι με τη γριά ... Ο άλλος που διασκέδαζε στην Τρίπολη δεν θα πάει σε χωριό μάναρι για καρναβάλι! υπάρχουν επιλογές και θα τις προτιμήσει. Δεν έχουν όλοι τρακτέρ κάποια έχουν και αυτοκίνητα!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.