Σε χώρο αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων θα μετατραπεί το παλαιό Ελαιοτριβείο στον Τυρό

Σε χώρο αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων θα μετατραπεί το παλαιό Ελαιοτριβείο στον Τυρό

Φεβρουάριος 26, 2019 - 10:51
0 σχόλια

Ένα εμβληματικό κτήριο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας που βρίσκεται στον Τυρό θα ανακαινιστεί με σκοπό την επανάχρησή και αξιοποίηση του από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε την ένταξη του έργου «Κέντρο Αθλητικών Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας» με επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.555.000,00 € στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του ΕΠΑΝΕΚ.

Στο πλαίσιο του έργου, θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση του παλαιού Ελαιοτριβείου στον Τυρό Αρκαδίας καθώς και η μετατροπή του σε χώρο αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Το λιθόκτιστο κτίριο συνολικής επιφάνειας 542 τ.μ παραμένει ανενεργό εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά με την κατάλληλη εσωτερική και εξωτερική διαμόρφωση του κτιρίου και την εφαρμογή της νέας του χρήσης, θα επιτευχθεί η επανάχρησή του και η λειτουργική επανένταξή του στον ιστό της πόλης. Η νέα αυτή λειτουργία εκτιμάται ότι θα συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση της περιοχής.

Θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και τους ανθρώπους που εργάστηκαν γι' αυτή την πρόταση, η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλατε έφερε εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.