Σε Γορτύνιους της Αθήνας μίλησε χθες ο Παρασκευόπουλος

Σε Γορτύνιους της Αθήνας μίλησε χθες ο Παρασκευόπουλος

Οκτώβριος 21, 2010 - 14:04
1 σχόλια

Στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών το «Σινέ Κεραμεικός», στην Αθήνα, πάνω από 800 Γορτύνιοι, έδωσαν το σύνθημα για τη μεγάλη νίκη του Συνδυασμού «Γορτυνία νέα εποχή» και του υποψήφιου δήμαρχου Παρασκευά Παρασκευόπουλου, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, απευθυνόμενες στους εκατοντάδες συμπατριώτες του, μίλησε για το μεγάλο κίνημα που αναπτύσσεται από τους πολίτες της Γορτυνίας για να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε στη νέα εποχή. Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια, το τέλμα και πιάνουμε δουλειά για τη Γορτυνία της ανάπτυξης, της οικονομικής ανασυγκρότησης, με προτεραιότητα στον τουρισμό, την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή. Η άμεση δημοκρατία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η ίδια αντιμετώπιση των πολιτών θα είναι κανόνας. Εξαιρέσεις δεν χωράνε. Η διαχείριση και του τελευταίου ευρώ θα γίνεται με τον πιο υπεύθυνο τρόπο και οι κολλητοί, οι παρατρεχάμενοι και τα τρωκτικά που σπαταλούν κα καταχράζονται το δημόσιο χρήμα θα πάνε στο σπίτι τους. Ήρθε η ώρα της Γορτυνίας της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας. Της Γορτυνίας που οφείλουμε στα παιδιά μας. Η οικουμενική ενότητα του συνδυασμού μας, θα γίνει πράξη σε όλη την κοινωνία της Γορτυνίας. Οι 173 συμπατριώτες που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο, έχουν τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα για να

σηκώσουν τη Γορτυνία ψηλά, ώστε να πάρει τη θέση που τις ανήκει. Στη διαδρομή μου δεν ταιριάζει η μιζέρια. Αντίπαλό μας θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα και θέλω να είμαι αυτός που εμπιστεύεστε. Μαζί μας αναπτύσσεται ένα κίνημα τομών και ανατροπών. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είστε και εσείς, είμαστε όλοι! Είμαστε οραματικοί, δυναμικοί και όχι διαχειριστές.
Μιλώντας για την ανάπτυξη της Γορτυνίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, τόνισε, ότι το κλειδί βρίσκεται στις υποδομές, στις κοινωνικές παρεμβάσεις και τα έργα. Ο δρόμος Ολυμπίας – Βυτίνας- Τρίπολης, αποτελεί σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης. Επί 30 χρόνια και έως τώρα, παραμένει αίτημα. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια, ο δρόμος θα γίνει και εάν ενώσουμε την Ολυμπία με την Επίδαυρο, τότε θα έχουμε πετύχει ένα πανευρωπαϊκό στόχο. Διεκδικούμε αντισταθμιστικό τέλος από τη ΔΕΗ, έχουμε σχέδιο αξιοποίησης της ιστορικής,
φυσικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θα αξιοποιήσουμε τα λουτρά της Ηραίας, τον ιστορικό πύργο στου Πλαπούτα, το παλιό σανατόριο στο Βαλτεσινίκο που ρημάζει, θα το μετατρέψουμε σε αθλητικό κέντρο, θα αξιοποιήσουμε, τις λίμνες, τα προϊόντα μας, τις γορτυνιακές γεύσεις, τα ποτάμια μας. Θα κάνουμε τη Γορτυνία αγαπημένο προορισμό, θα προσκαλέσουμε και θα συμβληθούμε με ορειβατικούς και άλλους συλλόγους, με πανεπιστήμια , οργανώσεις και φορείς, για να επισκέπτονται την περιοχή. Θα δημιουργήσουμε τουριστικό ρεύμα
προς τα χωριά μας, θα απευθυνθούμε στη δύναμη της οικουμενικής Γορτυνίας με την καθιέρωση του θεσμού του ευεργέτη και του υιοθέτη, θα καθιερώσουμε ετήσιο φεστιβάλ πολιτισμού, μουσικής, γεύσεων, νεολαίας, δράσεων. Θα οργανώσουμε την κτηνοτροφία μας, θα υποστηρίξουμε τις υπάρχουσες μονάδες, θα σχεδιάσουμε την υποστήριξη των αγροτικών μας προϊόντων, θα διευκολύνουμε με διαφάνεια τα επενδυτικά σχέδια προς την περιοχή. Οι σύλλογοι θα είναι συνεργάτες και πυλώνες της λειτουργίας του δήμου. Το σχέδιο μας θα γίνει πράξη με εφαλτήριο τις 70 κοινότητες, με μοντέλο άμεσης δημοκρατίας, με αντιγραφειοκρατία, με επιχειρησιακό σχέδιο και δράση. Δεν θα συγκεντρώσουμε τα πάντα στη Δημητσάνα. Θα λειτουργήσουμε πολυεδρικά. Τα ΚΕΠ θα μείνουν στις έδρες των εφτά δήμων, θα ανατρέψουμε την ερημοποίηση των Κέντρων Υγείας, θα διευκολύνουμε την μετακίνηση των μαθητών για την φροντιστηριακή ενίσχυση, θα διεκδικήσουμε διαδημοτική συγκοινωνία με προγραμματική συμφωνία με το υπουργείο Μεταφορών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας ότι το ψηφοδέλτιο «Γορτυνία νέα εποχή», μπορεί να αγωνιστεί με κέφι, γνώση, κύρος και δύναμη στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανασυγκρότηση την πρόοδο και την ευημερία της Γορτυνίας. Ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, τονίζει στο χαιρετισμό του ο κ. Ρέππας, γέννημα θρέμμα της Γορτυνίας, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, μαχητής της Αριστεράς στα δύσκολα χρόνια της μεταπολίτευσης,
πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέλος της ΓΣΕΕ, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα εκείνα που προσδοκούμε για τον τόπο μας.
Μιλώντας στην εκδήλωση το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Υγείας Παρασκευάς Αυγερινός , Γορτύνιος - Τροπαιάτης από τη μητέρα του. Ο κ. Αυγερινός εξήρε την πολιτική και κοινωνική διαδρομή του Παρασκευά Παρασκευόπουλου, τον χαρακτήρισε αγωνιστή με ευαισθησία και ευθύνη, ικανό να εκφράσει το νέο θεσμό, δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπο του και του ευχήθηκε να είναι ο πρώτος δήμαρχος Γορτυνίας. Χαιρετισμό και ευχές για νικηφόρο αγώνα, απέστειλε και ο πρόεδρος του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός, το μέλος της Ε.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Στέφανος Μπάγεωργος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ο δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ηραίας Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδίων Βασίλης Μακρής, ο Αναγνωστόπουλος Πάνος, πρόεδρος
του συλλόγου Σπαθαριωτών, ο πρόεδρος ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο γενικός γραμματέας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Γλυφάδας «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Γιώργος Μπούσμπουρας, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμου Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμου Χαϊδαρίου Γιώργος Ζάκας, ο πρόεδρος εργαζομένων υπουργείου Εργασίας και Επιθεωρήσεων Ηλίας Κιούλος, ο διευθυντής του πολιτικού γ ραφείου του Δ. Ρέππα Γιώργος Γιαννόπουλος, ο συνεργάτης του Ρ. Σπυρόπουλου Σπύρος Μουρούτσος.
Στην εκδήλωση, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκεύοπουλος, παρουσίασε τους 50 υποψήφιους για το δημοτικό συμβούλιο, ενώ, η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού Μπάμπη Τσέρτο και τη Νάντια Καραγιάννη.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τυχερη η Γορτυνια που τετοιοι ανθρωποι με γνωση ηθος και μεγεθος επελεξαν να ειναι διπλα της. Καμμια συγκριση με κανενα αλλο υποψηφιο απο ολους τους Δημους της Αρκαδιας και της Πελλοπονησου .