Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πελοποννήσου (vid)

Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πελοποννήσου (vid)

Μάιος 15, 2018 - 12:42
0 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος σχετικά με τον επικείμενο σχεδιασμό για την προφύλαξη πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2018.

Επίσημα η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και θα λήξεις στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται κάθε καύση σε υπαίθριο χώρο και σε δασικές εκτάσεις.

Ο διοικητής της ΠΥ Πελοποννήσου ανέφερε ότι η Πυροσβεστική βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει διευθετήσει όλα τα ζητήματα.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών στην πρόληψη των πυρκαγιών με το να μην ανάβουν φωτιές, σημειώνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να καθαρίσουν τους χώρους γύρω από τα σπίτια τους από τυχόν καύσιμη ύλη (χόρτα κ.λπ.) και βέβαια όταν εντοπίζουν καπνό, να ενημερώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199, αφού μια γρήγορη επέμβαση μπορεί να σώσει από την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Όσον αφορά στο προσωπικό, ο κ. Λαρέζος ανέφερε ότι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι σε ανθρώπινο δυναμικό, επισημαίνοντας ότι οι πυροσβέστες που απασχολούνταν σε διάστημα 3ετίας έγιναν πλέον μόνιμοι.

Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν όλα καινούργια λάστιχα, και σύντομα η Πολιτική Προστασία της Περιφερείας Πελοποννήσου τρέχει μια δημοπρασία για σωλήνες κατάσβεσης

Ο κ. Λαρέζος τόνισε πως υπάρχει καλή προετοιμασία, έχουν γίνει ήδη αρκετές συσκέψεις και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων και έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες στους συναρμόδιους φορείς για την καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ίσως προκύψουν.

Video: 

ArcadiaPortal;.gr Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος για το 2018


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.