Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Κώστα Τζιούμη με τον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης (pics)

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Κώστα Τζιούμη με τον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης (pics)

Νοέμβριος 08, 2019 - 21:30
0 σχόλια

Κάτ´ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρο, είχε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη για το "Φιλοξένια 19".

Κατά τη συνάντηση η οποία διεξήχθει σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τρίπολης. Τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι η Τρίπολη θα έχει ευλόγως και δικαιωματικά ξεχωριστή θέση στον εορτασμό - αναστοχασμό με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλλιγγενεσείας.
"Η παρουσία μας εδώ μας δίνει τη δυνατότητα να αναθερμάνουμε τους παλιούς δεσμούς της Τρίπολης  με τη Θεσσαλονίκη, δεσμούς που ξεκινούν με τους εθελοντές Αρκάδες νεκρούς στο Μακεδονικό Αγώνα και στους Βαλκανικούς Πολέμους και πιο πρόσφατα με την παρουσία των Αρκάδων ως δημάρχων της Θεσσαλονίκης" τόνισε ο Δήμρχος Τρίπολης.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ.Τζιούμη ότι θα είναι αρωγός στις όποιες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής τόσο για την τουριστική προβολή της πόλης όσο για τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων στις αμφότερες πόλεις.

Η συζήτηση έληξε με μια ιστορική αναδρομή του Υφυπουργού για το Διοικητήριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας, αφου στην ίδια αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση υπογράφηκαν τα έγγραφα παράδοσης της Θεσσαλονίκης και ενσωμάτωσή της στο τότε Βασίλειο της Ελλάδας από τον Οθωμανό Πασά πραγματικά γεγονότα που προκαλούν συγκίνηση και δέος.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.