Σε δύο δόσεις το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ

Σε δύο δόσεις το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ

Οκτώβριος 15, 2019 - 09:57
1 σχόλια

Σε συνέντευξή της στα dikaiologitika.gr, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ θα δίδεται σε δύο δόσεις. Όπως είπε, η πρώτη δόση του επιδόματος θα καταβάλλεται αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση λίγους μήνες αργότερα.

Η κυρία Μιχαηλίδου είπε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση κατανοεί σε βάθος το κόστος που συνεπάγεται η γέννηση ενός νέου μέλους για τις νέες οικογένειες στους νέους ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί. Η διευρυμένη ανασφάλεια στην αγορά εργασίας αλλά και οι ανεπαρκείς ίσως πολιτικές των προηγούμενων χρόνων, συνετέλεσαν σε έναν βαθμό ώστε να μετατεθεί η διεύρυνση των οικογενειών σε μεγαλύτερες ηλικίες με αποτέλεσμα την δημιουργία προβλέψεων για μείωση του πληθυσμού της χώρας σε βάθος χρόνου.

»Το «επίδομα γέννας» είναι ένα μέτρο που εντάσσεται στη πολιτική μας για την αντιστροφή της αρνητικής τάσης για το δημογραφικό. Φυσικά κατανοούμε ότι το μέτρο δεν αποτελεί, από μόνο του, κίνητρο ώστε να αυξηθούν οι γεννήσεις. Ωστόσο αποτελεί μία έμπρακτη στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας για να καλυφθούν τα έξοδα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους. Αποδέκτης του μέτρου θα είναι το 90% των γυναικών που θα αποκτήσουν παιδί καθώς από τη χορήγησή του θα εξαιρεθούν μόνο τα πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα. Το «επίδομα γέννας» θα ισχύει από 01.01.2020. Επιπλέον, το επίδομα θα δοθεί σε κατά πάσα πιθανότητα σε δύο δόσεις. Εξετάζεται η πρώτη δόση να καταβάλλεται με τη γέννηση του παιδιού δηλαδή τον πρώτο μήνα ενώ η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα».


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.