Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών

Ιούνιος 26, 2017 - 19:10
0 σχόλια

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμος Παπαδημητρίου, έθεσε από 19/06/2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου ‘Αναμόρφωση, τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του ν. 2251/1994 για την «Προστασία των καταναλωτών»’.

Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 29/06/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,842 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ 5ΜΗΝΟ

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,842 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,456 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,050 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2017, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 1,240 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,649 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου.

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 350 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Το ύψος του τέλους χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που ανέρχεται σε 100 και 350 ευρώ, καθόρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με νέα απόφασή του. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής, με την υπ’ αριθμ. 46904 οικ./2017 απόφασή του, που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποίησε το άρθρο 8 της προγενέστερης απόφασή του (υπ’ αριθμ. 41756οικ./2017) που είχε δημοσιευθεί στις 30 Μαΐου 2017 για την «διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων». Η υπουργική απόφαση αναφέρει: «Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή και ορίζεται: α) στο ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι μεγαλύτερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και β) στο ποσό των εκατό ευρώ (100) ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι ίση ή μικρότερη του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ».

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο υπολογίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία προχώρησε σε διασταύρωση του συνόλου οχημάτων που κυκλοφορούν και όσων έχουν ασφαλιστική κάλυψη από τις 6 Ιουνίου.  Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 1,151 εκατομμύρια πιθανώς ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων ενημερώθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα και στο Taxisnet.
Η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των κατόχων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Μέχρι το Σεπτέμβριο εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις ώστε να προχωρήσει η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας. Σχετικά με την εναλλακτική λύση που δίνεται από τους θεσμούς, αντί για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας να αναβαθμιστεί το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΕΤΕΑΝ), ο ίδιος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα επιλέξουμε τη λύση που θα οδηγήσει στην ταχύτερη υλοποίηση του σχεδιασμού», ενώ για τη χρηματοδότηση της τράπεζας, είπε ότι δεν θα προχωρήσει μόνο με εθνικούς πόρους αλλά σε αυτήν θα συμμετάσχουν και αναπτυξιακές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.