Σε διαβούλευση ο κανονισμός πτήσεων για τα drones

Σε διαβούλευση ο κανονισμός πτήσεων για τα drones

Μάιος 25, 2016 - 13:29
0 σχόλια

O Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας – ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, την Απόφαση Διοικητή ΥΠΑ «Κανονισμός πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems – UAS)» και το Παράρτημά της και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 08/06/2016 και ώρα 14:00.

Με τον Κανονισμό καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκτέλεση πτήσεων των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems – UAS), ελεύθερων ή προσδεδεμένων (free or tethered) στο ATHINAI FIR / HELLAS UIR.

Επίσης καθορίζονται οι κυρώσεις για τις περιπτώσεις πτήσεων από Συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτελούνται χωρίς την τήρηση των αναφερομένων προϋποθέσεων ή την εξασφάλιση των απαιτουμένων εγκρίσεων.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.