Σε απόγνωση οι αγρότες στο Ελαιοχώρι - Από Σεπτέμβρη παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία

Σε απόγνωση οι αγρότες στο Ελαιοχώρι - Από Σεπτέμβρη παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία

Ιούλιος 31, 2019 - 20:44
4 σχόλια

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη 31 Ιουλίου το βράδυ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Δ. Νικολάου έκανε μια έκκληση να υπάρχει μεγαλύτερη εγρήγορση και μέριμνα, όσο κι αν είναι δύσκολο λόγω της εποχής, για τα αιτήματα των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των καταστροφών της αγροτικής οδοποιίας.

Ο κ. Μέγκος, πρόεδρος του Ελαιοχωρίου, ο οποίος παραβρέθηκε για να αιτηθεί να γίνουν παρεμβάσις την οδοποιία, επειδή τα προβλήματα των αγροτών διογκώνονται, επεσήμανε ότι υπάρχει άρνηση ναεκ μέρους της δημοτικής αρχής για γίνει μια μικρή εργολαβία, προτείνοντας ότι, αφού το χωριό έχει έσοδα από δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προχωρήσει ένας σχεδιασμός για να αποκατασταθούν τα προβλήματα προτού έρθει ο χειμώνας.

Δεν έχω παράπονα από κανέναν. Έχω κάνει απολογισμό. Μαζί έχουμε κάνει αρκετά έργα. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν σαράντα χιλιάδες ελαιόδεντρα και περιμένουμε πότε θα αποκατασταθεί η οδοποιία για να τα ραντίσουμε.

 

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής απαντώντας επεσήμανε ότι το Ελαιοχώρι έχει πολλά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας και ότι η αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει με ένα μόνο μηχάνημα, ενώ υπενθύμισε ότι η εργολαβία έχει τελειώσει και ότι ο Δήμος δεν διαθέτει πλέον χειριστές. «Υπάρχουν καταστροφές σε 35 χωριά, και η εργολαβία τελείωσε. Δεν μπορούμε να τον καλέσουμε τον εργολάβο. Ό,τι είναι στον ορεινό όγκο από την ανατολική πλευρά του Δήμου μας είναι τα πάντα κατεστραμμένα. Με έναν χειριστή θα τα κάνουμε όλα αυτά; Υπάρχουν χωριά όπου δεν έχει πατήσει μηχάνημα. Στο συγκεκριμένο χωριό, έχουν εμφανιστεί και άλλες φορές μηχανήματα. Πρέπει να ξέρουν οι πρόεδροι τις δυηνατότητές μας».

Ο καθένας θεωρεί το χωριό του ομφαλό της γης. Καταλαβαίνω το πρόβλημα που βάζει ο πρόεδρος, από τον Σεπτέμβρη και μετά θα μπορούν να διορθωθούν σημαντικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του χωριού και ο δήμαρχος ήρθαν σε σύγκρουση με αφορμή το ζήτημα το οποίο «καίει» ολόκληρο τον Δήμο Τρίπολης, και πολλές περιοχές της Αρκαδίας, αφού από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» και μετά, η κακοκαιρία έχει χτυπήσει αλύπητα την περιοχή μας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν διέθετε και δεν διαθέτει υποδομές.

 

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Τα αυτονόητα ζητάει ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου.Δεν μπορούν τα τρακτερ να προσεγγίσουν για ράντισμα και οι αγρότες να πάνε στο χωράφια τους.Μετά τόσο καιρό απο τον Ζορμπά κι ακόμα.....Γιατί στο καλό υπάρχει ο Δήμος...Για να έχουν εισόδημα οι υπαλληλοι?Για να εισπράττει τέλη?Για να λεει ο κάθε εκλεγμένος "είμαι δήμαρχος¨και να καμαρώνει?Η για να σπάζει τα νεύρα του κόσμου....?

ΑΝ είχε εκλεγεί από τον τόπο μας ο αγρότης-ελαιοπαραγωγός που έθεσε υποψηφιότητα, τα προβλήματα του Ελαιοχωρίου θα ήταν παρελθόν...

Ο αγροτης ελαιοπαραγωγος από το ελαιοχωρι ΙΣΩΣ θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι για το χωριό του ΑΝ έβαζε υποψηφιοτητα στο χωριό του και δεν κρύβονταν πίσω από το δάχτυλο του και δεν κοροιδευε τους συγχωριανούς του μέχρι και την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές.καλο θα ήταν πριν σχολιάσουμε να φροντιζουμε να ενημερωνόμαστε για πρόσωπα και καταστάσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.