Το Σάββατο η 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας

Το Σάββατο η 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας

Αύγουστος 31, 2018 - 14:43
3 σχόλια

Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018, από τις 21:00 μέχρι τις 4:00 το πρωί της Κυριακής 2 του μήνα, θα είναι μία βραδιά αφιερωμένη στο εμπόριο και τη διασκέδαση, καθώς τότε θα διεξαχθεί η 6η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας. Στο ολονύκτιο αυτό πανηγύρι του εμπορίου και της διασκέδασης αναμένεται να λάβουν μέρος πολλοί επισκέπτες, καθώς ταξιδιωτικά γραφεία από την Αθήνα και πόλεις της περιφέρειας διοργανώνουν εκδρομές στην Καλαμάτα, με έμφαση σ’ αυτή τη βραδιά. Οι τιμές αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές στα εμπορικά καταστήματα, ενώ προγραμματίζεται πλήθος εκδηλώσεων, ώστε οι Καλαματιανοί και οι επισκέπτες να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας σε διάφορα σημεία της πόλης. 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ
 
Εκδηλώσεις για τη διασκέδαση του κοινού θα διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ οι επαγγελματίες της πόλης ετοιμάζουν πλήθος εκδηλώσεων ανά περιοχές.

 

Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί με ένα video τους Καλαματιανούς, τους Μεσσήνιους και, γενικότερα, το κοινό από την Αττική και το νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδος να επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου γίνεται η καλύτερη και μεγαλύτερη Λευκή Νύχτα της χώρας.
Σημειώνεται πως ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας θα διανείμει δωρεάν στο κοινό, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, περίπου 500 τσάντες πολλαπλών χρήσεων, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις αγορές τους.
 
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
 
16 Medium
 
Τη βραδιά θα ανοίξει στις 20.30 η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, η οποία θα παρουσιάσει τις μουσικές της σε επίκαιρα σημεία του κέντρου της πόλης: ιστορικό Δημαρχείο, κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, συμβολή Αριστομένους και Μακεδονίας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, οδός Αναγνωσταρά, πλατεία 23ης Μαρτίου και πλατεία Όθωνος.
Στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα γίνει παρουσίαση ραδιοφωνικού προγράμματος και θ’ ακούγεται μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, με πολλές εκπλήξεις. Το ίδιο θα συμβεί και στην πλατεία Όθωνος, στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου (έναντι Πνευματικού Κέντρου) και στην Αριστομένους (παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ), καθώς και στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, παραπλεύρως της Εθνικής Τράπεζας, ραδιοφωνικοί σταθμοί θα κάνουν παρουσίαση προγράμματος και θα βάζουν μουσική, ενώ θα υπάρξουν χορευτικά από συλλόγους και πολλές εκπλήξεις. Ο νυχτερινός ουρανός θα φωτισθεί από βεγγαλικά και μπαλόνια θα δοθούν σε όλα τα παιδιά.
 
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
 
3
 
Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα λειτουργήσει στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας - Βασιλέως Γεωργίου, εστιάζοντας στους μικρούς μαθητές, που θα μεταλαμπαδεύσουν την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης στους μεγαλύτερους. Θα περιλάβει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ θα διανεμηθούν έντυπο υλικό, τσάντες ανακύκλωσης, μαγνητάκια κ.λπ.
 
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 
2 Medium
 
Το Τμήμα Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, στο πλαίσιο της 6ης Λευκής Νύχτας / 2018, θα διοργανώσει χορευτική εκδήλωση, στην οποία θα μετάσχουν οι σχολές χορού: Σύλλογος Αθλητικού χορού Ξενία, Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», Σύλλογος Χορού και Ενόργανης Γυμναστικής «Η χαρά του παιδιού», σχολή χορού Fame Dance Academy και Baila Fuerte.
 
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
 
Από τα πάρκινγκ του Βιοτεχνικού Πάρκου και των καταστημάτων Lidl και Metro, που βρίσκονται στη Νέα Eίσοδο, θα γίνεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, από τις 21:00 έως τις 3:00, από και προς το κέντρο της πόλης (ιστορικό Δημαρχείο) ανά 30 λεπτά. Επίσης, το Αστικό ΚΤΕΛ θα μεταφέρει δωρεάν το κοινό από τη Μικρή Μαντίνεια και τους ενδιάμεσους σταθμούς ανά μία ώρα.
Το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τουαλέτες για το κοινό θα είναι διαθέσιμες εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, στο πάρκινγκ του Νέδοντα και παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ.

3 Σχόλια

αυτοι δεν ξερουν ειναι βλακες εδω στην τριπολη που εχουμε σοβαρο δημο και κανει σοβαρη δουλεια καναμε λευκη νυχτα τεταρτη (η επομενη εργασιμη)και 29 του μηνα που ειναι απληρωτοι ολοι!!!που πανε αυτοι στην καλαματα 01 του μηνα και σαββατο!!!!

ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ.....ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.....:)

ήμουν το προηγούμενο ΣΚ στην Καλαμάτα για ψώνια. Δεν είχε μείνει τίποτα από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις. Εκτός αν είσαι τροφαντός δεν πρόκειται να βρεις κάτι. Εκτός βέβαια αν πας για τον κόσμο που θα μαζέψει. Αλλά και πάλι προτιμώ την παραλία (πχ βόρεια κυνουρία) που και εκεί θα έχει κόσμο και θα κάνεις και μπάνιο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.