Σαβούρδος: Σημαντικός τίτλος γιατί μπορεί να μην συνεχίσω στην ομάδα (vid)

Σαβούρδος: Σημαντικός τίτλος γιατί μπορεί να μην συνεχίσω στην ομάδα (vid)

Μάρτιος 31, 2018 - 21:11
1 σχόλια

Χαρούμενος, συγκινημένος αλλά και αποκαλυπτικός ήταν ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας του Πανθυρεατικού Άρης Σαβούρδος μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερμή για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Πανθυρεατικού τόνισε πως έχει πάρει κάποιες προσωπικές αποφάσεις και ίσως να μην συνεχίσει στον Πανθυρεατικό την νέα σεζόν και για τον λόγω αυτό ο τίτλος αυτός έχει την δική του αξία προσωπικά για τον ίδιο.

Παράλληλα ο Άρης Σαβούρδος μίλησε για την πορεία της ομάδας του αφιερώνοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σε αυτούς που με ειρωνικό τρόπο όπως χαρακτηριστικά είπε χειροκροτούσαν στις ήττες τονίζνοτας πως το ταλέντο και οι αξίες παραμένουν διαχρονικές.

Επίσης ο Κυνουριάτης τεχνικός αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά που πήραν χρόνο και φανέλα βασικού αλλά και στο πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στον Πανθυρεατικό και στις νέες ηλικίες δίνοντας και την δική του άποψη για το επίπεδο του εφετινού πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Σαβούρδος

Για τον αγώνα με τον Ερμή: «Από την αρχή της σεζόν στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Νομίζω στα τελευταία παιχνίδια αδικήσαμε λίγο τους εαυτού μας και θα μπορούσαμε να έχουμε φθάσει στο τίτλο λίγο πιο νωρίς αλλά τέλος καλό όλα καλά. Η ομάδα μας πήρε το εφετινό πρωτάθλημα δίκαια.

Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Ερμή το σκορ μάλλον μας αδικεί λίγο και αυτό γιατί θα μπορούσαμε σίγουρα να έχουμε πετύχει ένα ακόμα γκολ.  Είχαμε ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλευτήκαμε όμως, στο τέλος αγχωθήκαμε αλλά τα καταφέραμε. Πιστεύω δίκαια ο Ερμής βρίσκεται στην θέση που είναι. Δεν σας κρύβω ότι σε κάποια στιγμή στον αγώνα μπερδεύτηκα αφού δεν ήξερα σε πια πλευρά να δώσω οδηγίες καθώς 6 παίχτες που ήταν στον Πανθυρεατικό τώρα βρίσκονται στην ομάδα της Μελιγούς».

Για το αν είναι συγκινημένος: «Είμαι 5 χρόνια στον Πανθυρεατικό. Έχουμε πάρει 3 πρωταθλήματα και ένα που χάθηκε στα μπαράζ. Στατιστικά αυτό θεωρώ πως τα λέει όλα. Τους περισσότερους τίτλους τους έχουμε πάρει μαζί με αυτούς τους παίχτες. Έχω πάρει κάποιες αποφάσεις για την νέα χρονιά και δεν γνωρίζω ακόμα αν θα είμαι στην ομάδα και αν ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Έτσι λοιπόν πιστεύω πως είναι ένας πολύ σημαντικός τίτλος αυτός για εμένα».

Για την αγωνιστική ''κοιλιά'' που παρουσίασε η ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές: «Το πρόβλημα μας δεν ήταν αν έχουμε την ικανότητα αλλά πως μπορούμε να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά. Αν κάποιοι παίχτες είναι λίγο κουρασμένοι και κορεσμένοι με τον πρωταθλητισμό πρέπει να τους δίνεις συνεχώς νέα κίνητρα. Στον πρώτο γύρο ανταποκριθήκαμε πολύ καλά εκτός από τις ήττες με τον Ερμή και τις Βρασιές (την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει) έχοντας μια πολύ καλή συγκομιδή βαθμών.  Ρόλο στην κοιλιά έπαιξε ίσως ότι και τα νέα παιδιά που έμπαιναν επηρέαζαν λίγο στην χημεία και κάπου χάνονταν όλο αυτό.  Θέλω να τονίσω ότι η χειρότερη στιγμή μάλλον και της προπονητικής μου καριέρας στον Πανθυρεατικό είναι η ήττα μας με 4-1 από τον Ορχομενό στο Λεβίδι. Στην άλλη μας ήττα στον δεύτερο γύρο από την Τεγέα νομίζω πως δεν έπρεπε να χάσουμε διότι είχαμε πολλές ευκαιρίες που σπαταλήσαμε και δυστυχώς ήρθε αυτό το άσχημο αποτέλεσμα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για τους νεαρούς παίχτες που κέρδισε ο Πανθυρεατικός: «Αυτό έχει συμβεί από την περσινή σεζόν και συνεχίστηκε και φέτος το να προωθούμε νέα παιδιά που είναι κέρδος για τα επόμενα χρόνια για την ομάδα.  Σήμερα έλειπε ο Κωνσταντίνος Δικαίος όπου όλη την σεζόν αγωνίστηκε βασικός στόπερ. Ο Δημήτρης ο Αλουπογιάννης είναι δεύτερη χρονιά που αγωνίζεται βασικός. Ο Δημήτρης Καψάλης μπήκε σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα και στην συνέχεια έγινε και αυτός βασικός μαζί με κάποια ακόμα παιδιά.  Η ομάδα έχει καλή φουρνιά νέων παιχτών και με καλή ποιότητα. Δεν ξέρω για την νέα σεζόν να πω τι θα γίνει αλλά αυτό αποδείχθηκε περίτρανα φέτος σε κάποιους που χειροκροτούσαν αρνητικά απ’ έξω σε κάποιες ήττες και εγώ και τα παιδιά θέλουμε να τους αφιερώσουμε το πρωτάθλημα ότι και πολύ ταλέντο στον Πανθυρεατικό υπάρχει και ότι οι αξίες είναι διαχρονικές. Αυτά τα παιδιά που πήραν πρωτάθλημα το 2013 το παίρνουν ξανά και το 2018».

Για το αν το πρωτάθλημα ήταν καλύτερο από αυτό της περσινής σεζόν: «Νομίζω ότι το εφετινό πρωτάθλημα ήταν χειρότερο από το περσινό και αυτό διότι καμία ομάδα δεν ήθελα να πάρει το πρωτάθλημα. Πέρσι υπήρχαν δύο ομάδες ωστόσο το Λεωνίδιο ήταν πολύ ανώτερο και δεν υπήρχε άλλος ανταγωνισμός διεκδίκησης για να το κυνηγήσει κάποιος. Φέτος νομίζω το πρωτάθλημα ήταν γενικά κακό. Η δική μας ομάδα αν υπήρχε ένας πιο υψηλός ανταγωνισμός θα ήταν καλύτερη πιστεύω. Εγώ ποδοσφαιρικά μεγάλωσα διαφορετικά. Σε γήπεδα με χώμα που πήγαινες να παίξεις και δεν ήξερες αν βγεις σώος η όχι και με γιατρούς που δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Τώρα έχουμε περάσει σε μια άλλη φιλοσοφία και αυτή είναι η γενιά του 50ευρού. 50 ευρώ για να παίξω ένα παιχνίδι χωρίς να ξέρουμε αν τα αξίζει, αν υπάρχει και έχει φιλοδοξία αυτός ο παίχτης να παίξει. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα και αν δεν γίνει το πρωτάθλημα θα κυλάει συνεχώς προς τα κάτω».

Ειδήσεις: 
Video: 

Άρης Σαβούρδος, μετά τον αγώνα Πανθυρεατικού-Ερμή


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.