Σαν άγριο παγώνι

Σαν άγριο παγώνι

Ιούλιος 24, 2017 - 21:02
8 σχόλια

Θα προτιμούσα, όπως οι περισσότεροι πολίτες, φαντάζομαι, το 2015 αντί για τη «δημιουργική ασάφεια» ο τότε υπουργός μας Γ. Βαρουφάκης να είχε επιλέξει τη σαφήνεια όταν απευθυνόταν στους Έλληνες και στους δανειστές. Να μην το έπαιζε μάγκας στα σαλόνια -και μάλιστα φορώντας λαχούρια, θυμίζοντας κάτι από Παράβα στην ομώνυμη ταινία. Να παρατηρούσε τους συνομιλητές του προτού μιλήσει και εκθέσει μια ολόκληρη χώρα.

Αλλά σε εκείνη την περίπτωση θα είχαμε να κάνουμε με έναν άλλον άνθρωπο και όχι με έναν εγωιστή νάρκισσο που μάγεψε τον Αλέξη με την πειθώ του. Ο οποίος, όπως παραδέχτηκε στον «Guardian», ήταν μικρός και άμαθος, μωρέ μου.

(Ενώ τώρα τού ήρθε η σοφία μαζεμένη!)

Ο Γ. Βαρουφάκης πρέπει να είχε απολαύσει στο έπακρο τον διορισμό του στη θέση του υπουργού Οικονομικών και την «μπούκα» του στις αίθουσες συνεδριάσεων. 

«Μπήκες στην πίστα σαν άγριο παγώνι», που λέγαν οι Κατσιμιχαίοι.

Αν μη τι άλλο, τη σαφήνεια, κι ας μην ήταν... δημιουργική, την άξιζαν και οι πολίτες και οι δανειστές. Αντί για αυτό, ο Γιάννης με το ένα «ν» επέλεξε να είναι δημιουργικά ασαφής, λες και ήταν δεξιοτέχνης της fusion cuisine. Και αυτά τα fusion μαγειρέματα -αμ παραδοσιακός μουσακάς με μελιτζάνα αμ αβγό ψημένο στο άζωτο, κάπως έτσι έμοιαζε η «πολιτική» του- τα έκανε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Τώρα, ο Γιάννης με το ένα «ν», τοποθετημένος από τον εαυτό του και από τους συν αυτώ ψηλά σε ένα βάθρο από όπου βλέπει τα γεγονότα, τα παλιά και τα τωρινά, μην σας πω και τα μελλούμενα, γράφει το ένα βιβλίο πίσω από το άλλο και προβαίνει σε ασύλληπτες για τους κοινούς θνητούς πρώην υπηκόους του αποκαλύψεις και μάλιστα δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω. Αποκαλύπτει κάτι για το μοιραίο 2015 ο Βαρουφάκης, απαντά ο Αλέξης και  ανταπαντά εντός δεκαλέπτου ο πρώην υπουργός.

Πρεμούρα για σαφήνεια τον έχει πιάσει τον μέγα σεφ της fusion κατόπιν εορτής. Πρεμούρα που φτάνει έως του σημείου ολόκληρος πρώην υπουργός Οικονομικών να λέει ότι ηχογραφούσε τους πάντες και τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι ο Γιάννης με ένα «ν» πήγε να υπουργίσει όχι για να υπηρετήσει τους πολίτες, αλλά «για να τους δείξει αυτωνών (Σόιμπλε και Σία) που νομίζουν ότι ξέρουν και οικονομικά, οι υπαλληλίσκοι, οι άχρηστοι!».

Μόνο που οι δανειστές δεν ήταν εκεί για να αποδείξουν το εκτόπισμά τους και τα πτυχία τους, αλλά για να κάνουν πολιτική. Δεν ήταν μια θεωρητική κουβέντα και αυτό ο Γιάννης με ένα «ν» δεν το δέχτηκε ποτέ, επειδή σαν άγριο παγώνι δεν έβλεπε πέρα από τους χρωματισμούς των φτερών του -παρντόν, των λαχουριών του.

Αλέξη, τώρα θα κατάλαβες ότι τα άγρια παγώνια βγάζουν τα μάτια των άλλων πουλιών, ε;

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

8 Σχόλια

Πως το έλεγε ο κοντόχοντρος Πινόκιο που παριστάνει τον πρωθυπουργό: "ο Βαρουφακης είναι ένα σημαντικό asset της κυβέρνησης"..δεν είναι μακριά ο καιρός που θα δικάζονται δίπλα δίπλα στο ειδικό δικαστήριο για τις πράξεις τους...

Μην ξεχναμε ομως οτι απο μικρό και κυριως απο τρελο μαθαίνεις την αλήθεια..

Ο Βαρουφακης δεν Έχει άδικο κύριοι . Φυσικά από την αριστερή πλευρά της οικονομίας όπως την βλέπει αυτός . Άδικο έχουν οι περαστικοί αριστεροί που και καλά κυβερνούν .... αν ο τσιπρας είχε τρεις σαν τον Βαρουφάκη θα είχαν δώσει λύση .... καλή ή κακή αυτό θα το έκρινε η ιστορία αλλά σίγουρα δεν θα ήταν η Ελλάδα καραγκιοζάκι του κάθε εκπροσώπου των ευρωπαϊκών τραπεζιτών ... τώρα βρίστε τον Βαρουφάκη .... βγάλτε τα απωθημένα σας .... πάντα έτσι έκανε ο Έλληνας ....

τωρα που ο βαρουφάκης κράζει την κυβέρνηση τα λεει καλά τώρα εεε ρε δεξιοί;;;; τώρα είναι γαματος... τα παντα ρε για να μας φέρετε την siemens παλι και τα σκανδαλα. ουστ

Καλά τον έλεγε ο Τζιμάκος Μπαρουφάκη! Ένα όμως πολύ σοβαρό θέμα που ο Προτοσάλτε (και λοιποί φιλελέδες) δεν θα έθιγε ποτέ! https://www.kommon.gr/i/1076-giati-de-theloun-na-logodotisei-o-georgiou-tou-leonida-vatikioti

Ανίκανοι πια για κάτι ουσιαστικό μόνο ανόητο πνεύμα και αποτρόπαια αέρια ξέρετε να παράγεται δυΣΤΟΙΧΟΙ μου! Ένα σοβαρό ρημαδοσχόλιο για ένα ζήτημα τόσο σοβαρό σαν την προσχεδιασμένη χρεοκοπία μας αδυνατείτε να κάνετε! Τα σχόλια των Τραπεζιτών και των “εταίρων” μας ακούγονται κάπως έτσι: Στην υγειά λοιπόν ηλιθίων παγωνιών της χώρας αυτής που τους αρμέγουμε κανονικότατα και αυτά περιμένουν ακόμα ελεημοσύνη από τις “αγορές μας”! ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.