Σάλος από δημοσίευμα για επιστολή Καραμανλή στον Μπους για το Μακεδονικό

Σάλος από δημοσίευμα για επιστολή Καραμανλή στον Μπους για το Μακεδονικό

Ιούνιος 30, 2019 - 11:02
5 σχόλια

Δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου, στο οποίο γίνεται λόγος για εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε την αντίδραση κύκλων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», αναφέρεται σε απόρρητη επιστολή – έγγραφο του κ. Καραμανλή προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, όπου ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να τάσσεται υπέρ της λύσης του Σκοπιανού, προτείνοντας την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια».

Στο δημοσίευμα απαντούν συνεργάτες του κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν αφορά ελληνική πρόταση, αλλά πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η εφημερίδα δημοσιεύει επιστολή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, με την οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεχόταν την εκχώρηση ονόματος και γλώσσας ενώ φέρεται να είχε ταχθεί υπέρ της λύσης με το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» και χωρίς να προτείνει συνταγματική αναθεώρηση για τη γείτονα χώρα.

«Εκείνοι που συμφωνήσαν σε μια επιζήμια συμφωνία στο ζήτημα της Μακεδονίας δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλο σε εκείνους που αντιστάθηκαν σε ισχυρές διεθνείς πιέσεις, έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον και προστάτευσαν το εθνικό συμφέρον. Η σκόπιμα αποσπασματική παρουσίαση ενός τμήματος της τότε διαπραγμάτευσης, η οποία δεν κατέληξε σε καμία συμφωνία, αποτελεί ατυχή και άθλια προσπάθεια παραμόρφωσης της ιστορίας. Ο θρίαμβος του Βουκουρεστίου ήταν ένα κεκτημένο που θυσίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες» αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο twitter με αφορμή το δημοσίευμα.


5 Σχόλια

Αρχισαν να χτυπάνε τους συμμάχους αλλά το πραγματικό γλέντι θα είναι οι μεταξύ τους μάχες μετά την ήττα. Οποιος δεν ξέρει από αριστερά των αδησώπητων εσωτερικών χαρακωμάτων θα μάθει τώρα.

Ούτε το αδυσώπητο λάθος έχουν το κουράγιο να επισημάνουν οι οδεύοντες στην αναπόφευκτη ήττα τους οι STOIXOιωμένοι με την κοινωνική δικαιοσύνη μέσω των μετατάξεων σε συγγενείς και φίλους. Οι μάχες για τα αίτια του μεγέθους της ήττας θα θυμίσουν πολλά στους παλιούς κομμουνιστές. Γιατί το μέγεθος μετράει.

Ρίχνουμε και κανένα άσφαιρο κατά του συνεπέστερου συμμάχου μας, μπας και τσιμπήσουν οι παλαιοπαπανδρεικοί και μείνουν στο σκορποχώρι μας...

Θυμάστε το σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που καθιέρωσε η Μπακογιάννη, κατάπιε ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι και έκανε πράξη ο $ΥΡΙΖΑ; Θεία Δίκη η αποκάλυψη του εγγράφου γιατί πιστοποιεί την πρόθεση συμβιβασμού που εξέφραζαν περιφραστικώς τότε. Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας έχει μνήμη χρυσόψαρου και φοβικό σύνδρομο στην εξωτερική πολιτική. Δεν φταίει αυτός. Οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ φταίνε που τα θάβουν. Στο βωμό του πολιτικού ανταγωνισμού καμμιά φορά όπως τώρα αποκαλύπτονται οι κατεργάρηδες. Η ΝΔ έχασε και το φύλλο συκής που κάλυπτε την γύμνια της στην εξωτερική πολιτική.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.