Σακελλαρίου: Ανεξαρτητοποίηση με καταγγελίες για "παρέες, συμβούλους και σκοτεινά κέντρα"

Σακελλαρίου: Ανεξαρτητοποίηση με καταγγελίες για "παρέες, συμβούλους και σκοτεινά κέντρα"

Οκτώβριος 26, 2011 - 11:33
1 σχόλια

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Γορτυνίας που πραγματοποιήθηκε στα Τρόπαια στις 14 Οκτωβρίου και στην οποία δεν εκλήθη ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και ανάγκασε τον αντιδήμαρχο Γιάννη Σακελλαρίου να παραιτηθεί από τη θέση του και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 25 Οκτωβρίου με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΣ Γορτυνίας να δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου. Μία ανεξαρτητοποίηση που είχε προαναγγελθεί, αν μπορεί κανείς να το πει έτσι, από τις 30 Αυγούστου που ο δήμαρχος άλλαξε αρμοδιότητες στον κ. Σακελλαρίου και τον έβγαλε από τη δημοτική ενότητα Βυτίνας στέλνοντας τον στη δημοτική ενότητα Κοντοβαζαίνης.

Όπως δήλωσε ο κ. Σακελλαρίου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του τότε δέχτηκε την αλλαγή ως ένα βαθμό για το καλό της παράταξης και γιατί ήταν ο πρώτος καιρός της δημοτικής αρχής και δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα. Όμως όπως αναφέρει και στην επιστολή του  «Ήμουν και είμαι έτοιμος να βοηθήσω με τις γνώσεις μου και με την μακρόχρονη διαδρομή και εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η παράνομη, αχαρακτήριστη και αχάριστη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντί μου και χωρίς καμία αιτιολόγηση απόφασή του να με μετακινήσει από τη δημοτική ενότητα Βυτίνας στη δημοτική ενότητα Κοντοβάζαινας, την οποία είχα αποδεχθεί αποδεικνύοντας έτσι ότι μπορώ να προσφέρω σε κάθε γωνιά της Γορτυνιακής γης, κάνοντας σχετική δήλωση, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, συνεχίστηκε.

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις 14.10.2011, στα Τρόπαια Γορτυνίας, στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος και συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Νόμου 3852/10, στην οποία συζητηθήκαν εκτός των άλλων η ένταξη έργων και μελετών στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ο Δήμαρχος δεν μου έδωσε πρόσκληση προκειμένου να παρευρεθώ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ως όφειλε (προφανώς, επειδή τολμώ να έχω άποψη και όπως μου είπε τηλεφωνικά ότι μιλάω), δείχνοντας για άλλη μία φορά την αλαζονική, αυταρχική και συγκεντρωτική αντίληψη του, για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, αλλά και την αχαριστία του προς το πρόσωπο μου και στο θεσμό που μου εμπιστευτήκαν οι πολίτες της Γορτυνίας, παρ’ ότι όλοι γνωρίζουν πόσο τον βοήθησα για να εκλεγεί Δήμαρχος».

Ο κ. Σακελλαρίου καταγγέλλει μάλιστα «παρέες», «κολλητούς» «συμβούλους και μυστικοσυμβούλους που κάνουν κουμάντο» και κάνει λόγο για «αυταρχισμό, εγωισμό, συγκεντρωτισμό από πλευράς δημάρχου» στοιχεία που  όπως λέει δεν ταιριάζουν στις αρχές και τις δημοκρατικές του αντιλήψεις και επειδή δεν μπορεί να ανεχθεί όλα αυτά διαχωρίζει τη θέση του παραμένοντας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και στόχος του είναι «να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου προς τους Γορτύνιους συμπολίτες μου, τους οποίους θα εκπροσωπώ από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, ανεπηρέαστος από κάθε είδους συμφέροντα, σκοπιμότητες μεθοδεύσεις, με βάση τις ηθικές αξίες που με καθοδηγούν ως σήμερα. Η παραίτηση μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και η ανεξαρτητοποίηση μου ως δημοτικού συμβούλου είναι οριστική, γιατί δεν θέλω να συνδεθεί η συμμετοχή μου στη διοίκηση και διαχείριση του Δήμου Γορτυνίας, με αποφάσεις που υπαγορεύονται από διάφορα σκοτεινά κέντρα, εκτός αιρετών, την προέλευση των οποίων αδυνατώ να ελέγξω».

Ο κ. Σακελλαρίου τέλος αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να λέει σε συμβούλους εκλεγμένους ότι θα τους αποβάλλει από την αίθουσα και ότι θα φέρει αν χρειαστεί την αστυνομία…

 

  

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ντροπή!! Ο κ. Γιαννόπουλος επιβεβαιώνει τη ρήση " ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ" Είναι γνωστό ότι η συμμετοχή του Γιάννη Σακελλαρίου στο συνδυασμό χάρισε τη Δημαρχεία στον κ.Γιαννόπουλο! Είναι επίσης γνωστό ότι ο Γιάννης Σακελλαρίου έχει πετύχει σαν Δήμαρχος με σημαντική εμπειρία,γνώσεις καιεργατικότητα,ο ορισμός του δε ως Αντιδημάρχου για τη δημοτική ενότητα Βυτίνας και την παρακολούθηση και έλεγχο της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου, ικανοποίησε όλους τους συμπατριώτες του και έδειξε ότι υπήρξε επι τέλους αξιοκρατία και τοποθετήθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Μεγάλη όμως ήταν η απογοήτευση και οργή που δημιούγησε η απομάκρυνσή του από τη θέση αυτή και αποστολή του στην Κοντοβάζαινα, ενέργεια που καταδικάστηκε ως άδικη, απαράδεκτη, αναιτιολόγητη, αχάριστη,εκδικητική και αυταρχική. Επίσης η ενέργεια αυτή προκάλεσε κλίμα περιφρόνησης και υποβάθμισης της Βυτίνας και των γύρω περιοχών από το Δήμαρχο που φάνηκε ασυναπής στις υποσχέσεις του