Ρύθμιση-«ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του ΟΕΚ

Ρύθμιση-«ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του ΟΕΚ

Δεκέμβριος 17, 2017 - 19:14
0 σχόλια

Σειρά ευνοϊκών παρεμβάσεων που οδηγούν 49.000 οφειλέτες να διαπιστώσουν ότι το δάνειό τους εξοφλήθηκε, περιλαμβάνει ρύθμιση για τους δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Από το συνολικό χρέος του 1,46 δισ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί από 81.715 δανειολήπτες, τα 670 εκατ. ευρώ διαγράφονται, ως αποτέλεσμα των ρυθμίσεων αυτών.

Στις ρυθμίσεις των δανείων του ΟΕΚ που σχεδιάζεται να εφαρμοστούν, θα έχουν δικαίωμα ένταξης κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης α) δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη ή σε άλλη ρύθμιση, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραιτηθούν από αυτές, β) δανειολήπτες για τους οποίους δεν έχει εκταμιευθεί το σύνολο του δανείου και οι ίδιοι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η δανειοδότηση, γ) δανειολήπτες που έχουν λάβει μικτό δάνειο (δηλ. δάνειο από τον ΟΕΚ και από τράπεζα), αλλά μόνο για το τμήμα που αφορά τα κεφάλαια του ΟΕΚ. Σημειώνεται ότι για όλους τους δανειολήπτες προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι η ιδιοκατοίκηση και η χρήση της κατοικίας από τον δανειολήπτη για την υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.