Ρουμελιώτης: Το κυνήγι χρειάζεται παιδεία και ποιότητα (vid)

Ρουμελιώτης: Το κυνήγι χρειάζεται παιδεία και ποιότητα (vid)

Σεπτέμβριος 17, 2015 - 10:02
1 σχόλια

Ο κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, περιφερειακός σύμβουλος και πολλά έτη πρόεδρος των κυνηγών, μίλησε για την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου η οποία ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου για τα θηράματα (κυρίως του αγριόχοιρου και του λαγού). 

Ευχήθηκε καλή κυνηγητική χρονιά, πάντα με το πορτοκαλί γιλέκο το οποίο είναι απαραίτητο για όλα τα εδάφια θηράματα, και ακόμα περισσότερο για το κυνήγι αγριόχοιρου.

Όπως ανέφερε, η τήρηση των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας από όλους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να έχουμε ασφαλείς εξορμήσεις και επιστροφές, γι’ αυτό τα πορτοκαλί γιλέκα στο κυνήγι είναι απαραίτητα και υποχρεωτικά.
Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι βγάζουν νέες άδεις αλλά και ανανεώνουν τις παλιές κυνηγετικές άδειες. Ο αριθμός των ατόμων δείχνει ότι θα ξεπεράσουν τους 1.700.

Το κυνήγι χρειάζεται παιδεία, διαχείριση, να τηρούμε τους γραπτούς και τους άγραφους νόμους.

Όπως σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης, οι κυνηγοί απαιτούν ποιοτικά και όχι ποσοτικά κυνήγια και είναι αντίθετοι προς πάσα κατεύθυνση λαθροθηρίας.
Σχολίασε και τις πρόσφατες συλλήψεις που έγιναν για παράνομη λαθροθηρία στην περιοχή, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει και επίσημα η κυνηγητική περίοδος. Ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά το προσωπικό της Χωροφυλακής το οποίο είναι επί ποδός συνέχεια, προκειμένου να εντοπίζει κάθε λαθροθήρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρουμελιώτης σχολίασε τις εξαγγελίες που ακούστηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχέση με το κυνήγι, αλλά, όπως σημείωσε, οι δυναμικές παρεμβάσεις των κυνηγητικών συλλόγων της χώρας οι οποίοι έστειλαν υπομνήματα και κινητοποιήθηκαν, τελικώς εισακούστηκαν.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ρουμελιώτης: Το κυνήγι χρειάζεται παιδεία και ποιότητα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.