Το ρίσκο με Χιμένεθ που δεν έπιασε και η έμπειρη επιλογή προπονητή που ακολουθεί

Το ρίσκο με Χιμένεθ που δεν έπιασε και η έμπειρη επιλογή προπονητή που ακολουθεί

Δεκέμβριος 04, 2019 - 20:11
2 σχόλια

Ο Μπόρχα Χιμένεθ αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγες ώρες από τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης έπειτα από τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Πλατανιά με την ομάδα να γλιτώνει το κάζο και να παίρνει την πρόκριση στο όριο επικρατώντας στο θρίλερ των Κρητικών με 3-2. 

Η εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης και η κακιστη έως και τραγική εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά ουσιαστικά ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των ανθρώπων της αρκαδικής όπου λίγες στιγμές μετά το τελικό σφύριγμα έλυσαν την συνεργασια τους με τον Ισπανό τεχνικό.

Η πολύ πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή των κιτρινομπλέ στην Super League με τους 11 βαθμούς έπειτα από 12 αγωνιστικές έχουν βάλει σε περιπέτειες την ομάδα και σε συνδυασμό με την άσχημη εικόνα του Αστέρα Τρίπολης που δεινοπάθησε να πάρει την πρόκριση από τον Πλατανιά έφεραν το διαζύγιο με τον Μπόρχα Χιμένεθ.

Στην πεντάμηνη παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης ο Μπόρχα Χιμένεθ δεν κατάφερε να βρει μια συγκεκριμένη στρατηγική και να κατασταλάξει σε πρόσωπα και σε ένα σχήμα κάνοντας πολλές αλλαγές που είναι ξεκάθαρο πως έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό αγωνιστικά την ομάδα η οποία παρουσιάζει στίγματα έλλειψης ταυτοτητας έχοντας παράλληλα και θέματα στο κομμάτι της χημείας.

Ο 34χρονός τεχνικός πλήρωσε τους πειραματισμούς του με τον Αστέρα Τρίπολης να παρουσιάζει στα περισσότερα εφετινά του παιχνίδια δύο πρόσωπα γεγονός που μεταφράζεται σε αρκετούς χαμένους βαθμούς.

Το καλοκαιρινό στοίχημα του Μπόρχα Χιμένεθ φαίνεται πως δεν έπιασε για τους ανθρώπους της αρκαδικής ομάδας οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με έναν ελπιδοφόρο 34χρονό τεχνικό με καλό βιογραφικό και προοπτικές από μια χώρα προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα όπως η Ισπανία.

Ο Μπόρχα Χιμενεθ έκανε την πρώτη παρουσία και ανακοινώθηκε στις 10 Ιουλίου έχοντας σε 12 αγωνιστικές στην Super League με τον Αστέρα Τρίπολης 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες αλλά και 2 νίκες στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος επί του Πλατανιά οδηγώντας την ομάδα μέχρι τους "16" του θεσμού.

Όπως όλα δείχνουν η αρκαδική ΠΑΕ στρέφεται στην λύση  ενός προπονητή έμπειρου και γνώστη της Ελληνικής πραγματικότητας με τα ονόματα του Γιάννη Πετράκη και αυτό του Μίλαν Ράσταβατς να είναι στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων αντικαταστατών τον Μπόρχα Χιμένεθ.

Με δεδομένη την βαθμολογία αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα που έχει στην συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης πηγαίνει σε λύση χαμηλού ρίσκου με στόχο να μπορέσει η ομάδα να βρει ξανά τον δρόμο της και να βρει την ηρεμία της.

Ο νέος προπονητής όποιος και αν είναι τελικά αυτός έρχεται σε μια κοβική για την σεζόν χρονική στιγμή με στόχο να προσπαθησει να αλλάξει άμεσα την εικόνα της ομάδας αλλά κυρίως να την οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα και βαθούς που έχει ανάγκη.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νέο προπονητή του Αστέρα Τρίπολης με την διοίκηση να δείχνει αντανακλαστικά, να στέλνει μήνυμα προς όλους και την ομάδα να θέλει τον κόσμο μαζί της αρχής γενομένης από την αναμέτρηση τελικό με την ΑΕΛ την Κυριακή (8/12, 17:15).

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ......ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.