Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα…

Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα…

Ιούνιος 14, 2017 - 14:02
11 σχόλια

Επιλεκτική μνήμη έχουν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης

Διαστάσεις δείχνει να παίρνει το θέμα των χώρων στάθμευσης του δήμου Τρίπολης , μετά την τοποθέτηση του δήμαρχου Τρίπολης κ. Παυλή την Τετάρτη 17 Μαΐου ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών δεν αδειοδοτεί τους χώρους στάθμευσης και μετά την επίσημη απάντηση από το Υπουργείου στις 23 Μαΐου  «η Υπηρεσία έως και σήμερα δεν έχει εμπλακεί σε καμία διαδικασία που αφορά τη μίσθωση των χώρων».

Η νέα απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος «Το ότι βγήκε ο προϊστάμενος δεν σημαίνει κάτι» έρχεται να αναιρέσει την προηγούμενη απάντηση και να αποκαλύψει ότι η δημοτική αρχή καμία κίνηση δεν είχε κάνει για την αδειοδότηση των χώρων, αλλά ότι δήμαρχος στα λεγόμενα του μιλούσε υποθετικά, γιατί το ότι αν τα έστελναν δεν θα λάμβαναν έγκριση.

 Ο κ. Κακλαμάνος με την σειρά του ανέφερε «Από εκεί λοιπόν βγήκε το συμπέρασμα, ότι ΑΝ του στέλναμε του κ. Μισθού κάποιους χώρους οι οποίοι δεν αδειοδοτούντο δεν θα τους αδειοδοτούσε»

Ας κάνουμε λοιπόν μία αναδρομή για το τι έχει γίνει έως αυτή την στιγμή.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής, ερωτηθείς από τον κ. Νίκο Τσιαμούλο στις 17/5 σχετικά με τις καθυστερήσεις στις μισθώσεις των οικοπέδων για την ελεγχόμενη στάθμευση, ονομάτισε ως υπεύθυνο της καθυστέρησης, τόσο τον ίδιο τον κ. Μισθό, όσο και την Υπηρεσία του, λέγοντας:

«Η μελέτη έδειχνε ότι συγκεκριμένα οικόπεδα θα ήταν απαραίτητα, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη μίσθωσή τους, γι' αυτό και αποταθήκαμε σε εκείνα τα οποία ούτως ή άλλως είχαν προταθεί από την προηγούμενη φορά. Μπαίνουν θέματα που έχουν σημαντικό κόστος και αδειοδότηση από τον κ. Μισθό.

Τα οικόπεδα τα αποκλείει ο κ. Μισθός, δεν τα αδειοδοτεί.»

Μετά  κ. Παναγιώτης Μισθός, διευθυντής της ΠΔ Μεταφορών και Επικοινωνιών, στις 23/5 επεφύλαξε μία σκληρή απάντηση προς τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή η οποία ανέφερε

Η Υπηρεσία μας έως και σήμερα δεν έχει εμπλακεί σε καμία διαδικασία που αφορά τη μίσθωση των χώρων που χρησιμοποιεί ο Δήμος Τρίπολης ως Parking και ειδικότερα στην πληρωμή των δικαιούχων ιδιοκτητών τους, διότι για την πληρωμή δεν έχει εκ του Νόμου την αρμοδιότητα.

Στην Υπηρεσία μας δεν έχουν κατατεθεί προς έγκριση μελέτες που να αφορούν υπαίθριους χώρους στάθμευσης (Parking) και δεν έχει ειπωθεί σε κανέναν ότι δεν θα εγκρίνει χώρους που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Το θέμα επανέφερε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κώστας Τζιούμης στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης στις 8/6 ρωτώντας για το τι έχει γίνει.

Το ArcadiaPortal.gr σας μεταφέρει τα λεγόμενα του δημάρχου τα οποία, και αυτή όπως και την προηγούμενη φορά, αποδεικνύονται από το ηχητικό που συνοδεύει το κείμενο το οποίο να επισημάνουμε για όσους δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για ηχητικό από το ΔΣ Τρίπολης.

«Aκούστε κύριοι το ότι βγήκε ο προϊστάμενος δεν σημαίνει κάτι, εμείς σύμφωνα με την μελέτη την κυκλοφοριακή μας υπεδείχθει ποιοι δρόμοι είναι αυτοί που έχουν ανάγκη και κάποια παρκινγκ έπρεπε να μένουν  και κάποια έπρεπε να φύγουν. Και καλέσαμε τότε αυτούς που έπρεπε να μείνουν και τους εξηγήσαμε και οι άνθρωποι το αποδείχθηκαν προς Θεού δηλαδή.

Όταν πήγε επιτροπή και τον επισκέφθηκε για αυτά τα παρκινγκ, δεν θέλω να χαρακτηρίσω τι ειπώθηκε και με ποιον τρόπο και έγινε εκεί και να συμμετείχε και η υπηρεσία έτσι.. και δεν δέχομαι να αποκαλεί ο καθένας και να λέει αυτά που λέει. –Εντάξει- Γιατί δεν κάνει να το ανοίξουμε το θέμα παραπάνω γιατί εμπλέκονται και υπηρεσίες  και αυτοί υπηρεσίες είναι και συνεργαζόμαστε και καλό θα είναι καλή συνεργασία να έχουμε και μην αρχίσουμε τώρα»

Στην  τοποθέτηση του κ. Παυλή παρενέβη ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Α.Κακλαμάνος αναφέροντας

« Και έχουμε με τον κύριο Μισθό πολύ καλή συνεργασία. Σαφέστατα όταν συνεργάζεσαι με μία υπηρεσία από την οποία εξαρτάσαι, ζητάς την συμβουλή της, ζητάς την γνώμη της, μας είπε λοιπόν ο κύριος Μισθός την γνώμη του για κάποια παρκινγκ, για κάποιους χώρους παρκινγκ, τι προβλέπεται από την νομοθεσία τώρα, ότι πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι χώροι που να έχουν είσοδο -  έξοδο , για να έχεις παρκινγκ, υπάρχουν χώροι οι οποίοι θα πρέπει να είναι ασφαλτοστρωμένοι ή με κυβόλιθους, θα πρέπει να είναι ηλεκτροδοτημένοι, από εκεί λοιπόν βγήκε το συμπέρασμα, ότι αν του στέλναμε του κ. Μισθού κάποιους χώρους οι οποίοι δεν αδειοδοτούντο δεν θα τους αδειοδοτούσε, δεν ήταν κατηγορηματικός ο άνθρωπος (στείλτε μου τα χαρτιά)πήγαμε και κουβεντιάσαμε και είπαμε λοιπόν εκεί συζητήσαμε.»

Μετά από νέα παρέμβαση του κ. Τζιούμη για το αν ο δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε πει ψέματα για το θέμα  ο δήμαρχος απάντησε:

Παυλής: Αυτά που είπα εγώ στο πρώτο συγκεκριμένα ήταν διαφορετικά – Εντάξει-

Κακλαμάνος: Και του πήγαμε και την μαγνητοταινία και τα πρακτικά

Παυλής: Και ΑΥΤΟΙ που γράφουν να γράφουν αυτά που λέμε και όχι τις δικές τους απόψεις.

Ο δήμαρχος Τρίπολης και ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης ανέλαβαν να απαντήσουν στον κ. Τζιούμη , ρίχνοντας λάσπη στα δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν τα όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ , χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς παρερμηνείες.

 O δήμαρχος ίσως θέλοντας να κρύψει «κάτω από το χαλί» το πρόβλημα υποτίμησε   το έργο των δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και χαρακτήρισε το site ΑrcadiaPortal.gr ως μπλοκ, και τους δημοσιογράφους ως «Αυτούς» κλείνοντας την κάθε του πρόταξη με το – Εντάξει-

Tην ασυνέπεια και η κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής στο θέμα των μισθωμένων παρκινγκ δεν θα την επωμιστεί ούτε το Υπουργείο Συγκοινωνιών, όπως θέλησαν να το κάνουν στην συνεδρίαση, ούτε οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι προϋποθέσεις για να μισθωθούν οι χώροι στάθμευσης είναι γνωστοί και κανονικά ο δήμος θα πρέπει να πράξει αναλόγως από το πρώτο λεπτό και όχι με «μισές δουλειές» να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των θέσεων στάθμευσης στην Τρίπολη.

Μοναδικοί υπεύθυνοι για την καθυστέρηση του έργου είναι αποκλειστικά οι υπεύθυνοι του έργου, το οποίο εδώ και χρόνια μένει στάσιμο και δυστυχώς ταλαιπωρεί τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν που να αφήνουν  το όχημά τους.

Το ArcadiaPortal.gr είναι ένας επώνυμος διαδικτυακός τόπος, όπου νόμιμα παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και ουδέποτε έδωσε άλλη ερμηνεία για αυτά που ειπώθηκαν και σας παραθέτει  τις τοποθετήσεις που έγιναν στο ΔΣ Τρίπολης στο ακόλουθο ηχητικό.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η τοποθέτηση Παυλή στο ΔΣ για τον κ. Μισθό και τα παρκινγκ

ArcadiaPortal.gr Παυλής για ελεγχόμενη στάθμευση


11 Σχόλια

Αργήσατε κύριοι να πάρετε θέση !!!! επιτέλους καταλάβατε τα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλλες που σας πουλά ο Δήμαρχος, κάλλιο αργά παρά ποτέ !!!!!! Φυσικά το ηθικό δίδαγμα; πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ η ανικανότητα και η απραξία του Δήμαρχου

Για το αναπληρωτή του Λασπωτήρα στην κοινότητα Τρίπολης δεν αναφέρεται τίποτα.

Αγαπητό portal για ρωτήστε το Δήμαρχο πότε θα λειτουργήσει η ελεγχόμενη στάθμευση για να πληρωθούν οι ιδιοικτήτες των μισθμωμένων parking που είναι 2 χρόνια απλήρωτοι; Σημειωτέον τα μισθώματα τα έχουμε δηλώσει στην εφορία και έχουμεφορολοφηθεί γι΄αυτάχωρίς να έχουμε εισπράξη δραχμή. Ελέγξτε την εγκυρότητα από τις πρώτες αγωγές που έχουν κατατεθεί !!!!!!!!!

Με αυτή την τακτική έγινε Δήμαρχος και εξακολουθει να την ακολουθεί. Τα ίδια κάνει με την ΚΕΔΗΤ, με την πολιτιστική πρωτεύουσα ,με τα μυθικά πάρκα ,τα υπόγεια πάρκινγκ και τόσα άλλα. *** Ντροπή!

Anonymos 00:04 Ελπίζω να τρολάρεις, γιατί διαφορετικά χρήζεις ψυχιατρικής παρακολούθησησης...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.