«Ρεύμα» χτύπησε τους βουλευτές Αρκαδίας για το μειωμένο τιμολόγιο...

«Ρεύμα» χτύπησε τους βουλευτές Αρκαδίας για το μειωμένο τιμολόγιο...

Ιανουάριος 18, 2018 - 12:23
1 σχόλια

Καθυστερημένες οι αντιδράσεις των βουλευτών του Νομού μας για την ένταξη της Αρκαδίας στο μειωμένο τιμολόγιο

Σαν να τους χτύπησε ξαφνικά ηλεκτρικό ρεύμα τους βουλευτές Αρκαδίας -και όχι όλους, αφού ο Κώστας Βλάσης, για άλλη μία φορά, και έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχει στείλει ένα δελτίο Τύπου για να ζητήσει και εκείνος, με τη σειρά του, μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος σε ολόκληρο τον Νομό Αρκαδίας.

Θέμα το οποίο ήγειρε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καταθέτοντας, μαζί με άλλους τέσσερις βουλευτές της Πελοποννήσου, τροπολογία, στην οποία αναφέρεται ότι είναι αδικία να δοθεί έκπτωση στο ρεύμα σε ολόκληρη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και όχι σε ολόκληρο τον Νομό Αρκαδίας, που τα μέγιστα έχει προσφέρει στα ενεργειακά της χώρας.

Κατά την ομιλία του, και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού υποστήριξε ότι εμπεριέχει αδικία το νομοσχέδιο και τάχθηκε υπέρ της ευνοϊκής ρύθμισης για τον Νομό μας.

Αλλά το θέμα δεν... ξεφύτρωσε χθες από το πουθενά. Και αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να διέφυγε της προσοχής των κκ. βουλευτών μας το γεγονός ότι από τις αρχές Οκτωβρίου ο Δήμος Μεγαλόπολης είχε ζητήσει την εν λόγω έκπτωση. Τότε οι βουλευτές μας δεν γνώριζαν για τα σχέδια του κ. Καρυπίδη για ολόκληρη την Περιφέρειά του, ώστε να προβούν σε ενέργειες και σε πιέσεις;

Αφού -προεκλογικά!- ο Θεόδωρος Καρυπίδης, περιφερειάρχης σήμερα Δυτικής Μακεδονίας και τότε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη είχε εξαγγείλει την έκπτωση ρεύματος για ολόκληρη την Περιφέρεια. Ο ίδιος δεν σταμάτησε να πιέζει τον Πρωθυπουργό και τελικώς, φθάσαμε χθες να συζητείται έκπτωση για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και μόνον για τη Μεγαλόπολη στην Αρκαδία.

Κάποιοι κάνουν λόγο για ρουσφέτι της κυβέρνησης στον Καρυπίδη. Και θα συμφωνήσουμε με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, ότι είναι τουλάχιστον περίεργο από εκεί που συζητείτο πώληση μονάδων στην Κοζάνη, τελικώς στο σφυρί βγαίνουν δύο μονάδες στη Μεγαλόπολη. Αλλά θα θυμίσουμε, επίσης, σε όλους τους βουλευτές του Νομού μας, ότι για την πώληση της ΔΕΗ περιορίστηκαν σε κάποια δελτία Τύπου και δεν διαμαρτυρήθηκαν όσο και όπως θα έπρεπε.

Αν δούμε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα, θα διαπιστώσουμε ότι είναι παλιά ιστορία η διεκδίκηση του μειωμένου τιμολογίου ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία. Και ότι όλοι οι βουλευτές του Νομού μας θα έπρεπε να γνώριζαν και να είχαν ασκήσει πιέσεις προτού το θέμα έρθει στη Βουλή.

Ο Καρυπίδης φωνάζει χρόνια τώρα. Εμείς σιωπούμε χρόνια τώρα.

Γαλανιάδη Εύα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Έχετε δίκιο κ.Γαλανιάδη, δυστυχώς η αντίδραση ήταν καθυστερημένη, όχι μόνο από τους βουλευτές, αλλά και από τους πολιτευτές και τους υποψήφιους πολιτευτές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.