Ρετρό: Η... ιστορική νίκη του 3ου Λυκείου Τρίπολης σε τηλεπαιχνίδι το 1996! (vid)

Ρετρό: Η... ιστορική νίκη του 3ου Λυκείου Τρίπολης σε τηλεπαιχνίδι το 1996! (vid)

Δεκέμβριος 05, 2016 - 18:42
5 σχόλια

Το όχι και τόσο μακρινό 1996, όταν τα τηλεπαιχνίδια ήταν της μόδας, το 3ο Λύκειο Τρίπολης συμμετείχε σε ένα από αυτά, κερδίζοντας μάλιστα το αντίπαλο Λύκειο Κρανιδίου.

Εκτός ίσως από κάποιους φανατικούς της τηλεόρασης και των ρετρό τηλεπαιχνιδιών, ελάχιστοι θυμούνται πια το τηλεπαιχνίδι-μουσική εκπομπή «Υπέρηχος» με παρουσιαστές τον Κώστα Σγόντζο και τον Δημήτρη Βλαχόπουλο, που έβγαινε στον αέρα της ΕΤ1 σε σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοφορίδη και είχε διάρκεια ζωής ενός έτους. Ωστόσο, οι Τριπολίτες... γερόλυκοι θυμούνται ότι το τηλεπαιχνίδι, που παρουσιαζόταν κάθε Σάββατο, ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλές στη νεολαία, κυρίως επειδή έπαιζε πολύ μουσική, μάλιστα στο τέλος κάθε επεισοδίου παρουσιαζόταν και το Top-20 της ξένης μουσικής.

Σε μια εποχή που κάποιες εκπομπές ελληνικής μουσικής μεσουρανούσαν στην ελληνική τηλεόραση, και καθώς το μουσικό κανάλι του MTV δεν έφτανε ως την Αρκαδία, ήταν αληθινή όαση η εκπομπή για τη νεολαία της εποχής.

Σκόρδο - κρεμμύδι σκίσαμε το Κρανίδι!

Το 3ο Λύκειο Τρίπολης, λοιπόν, συμμετείχε στο τηλεπαιχνίδι και, όπως θα δείτε στο βίντεο με τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των μαθητών της Γ' Λυκείου, νίκησε κατά κράτος το Λύκειο Κρανιδίου! Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ναυπλίου και κρίθηκε στο videogame που βλέπουμε στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο, το οποίο ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ ο συμπολίτης μας Γιώργος Ασκούνης.

 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Ωραίες εποχές! Μιά διόρθωση: το 1996 είχε συμμετάσχει στο παιχνίδι το 1ο Λύκειο Τρίπολης με αντίπαλο Λύκειο από τη Σπάρτη, με νικητή το 1ο Λύκειο στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης... Το παραπάνω βίντεο είναι του 1997.

Ελα ρε Ασκουνη παιχταρα. Μπραβο φιλε, σε ευχαριστουμε γι αυτα σου τα ταξιδια στο παρελθον!!

Ειναι μια εβδομάδα πριν αλλάξει το έτος απο 1996 σε 1997. Ήταν εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο.

Και εννοείται υπάρχει όλη η εκπομπή. Απλά δεν επιτρέπεται να αναμεταδοθεί.

Να σαι καλά φιλε οποίος κ να σαι. Που να ακούσεις κ τα τραγούδια που έπαιζε στην εκπομπή. Αυτά κοιτάω κ παίρνω δύναμη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.