Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στο Σπήλαιο Κάψια (pics)

Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στο Σπήλαιο Κάψια (pics)

Ιούλιος 10, 2018 - 09:54
6 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο Σπηλαίων Κάψια Αρκαδίας, σε ένα απ τα 10 πιο φημισμένα σπηλαία της Ελλάδας με επισκέπτες απ όλο τον κόσμο, ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας (αφιλοκερδώς) απ τον Αρκά σολίστ κ. Κωνσταντίνο Μπουλούγαρη.

Το μουσικό πρόγραμμα περιείχε μουσικά έργα της Ευρωπαικης Αναγέννησης έως την Σύγχρονη Εποχή. Ερμηνεύτηκαν εξαιρετικά απ τον σολίστ έργα των: J. S. Bach, Gaspar Sanz, F. M. Torroba, I.Albeniz, F. Tarrega και άλλων. Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε όταν ο κιθαριστής ερμήνευσε δική του διασκευή του αρχαιότερου Ελληνικού σωζόμενου τραγουδιού (στίχοι και μουσική) “Επιτάφιος” του Σείκιλου, 2ου αιώνα π. Χ. Καταχειροκροτήθηκε απ το κατάμεστο εκλεκτό κοινό του αμφιθεάτρου των Σπηλαίων.

Τη βραδιά προλόγισε ο επίτιμος προσκεκλημένος, ζωντανός θρύλος της αρχαιολογίας και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μουσείου της Ελευθερνας στην Κρήτη, κ. Νίκολαος Σταμπολίδης δίνοντας έμφαση στη μοναδικότητα της ομορφιάς των σπηλαίων και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης παρευρέθηκαν ο κ. Απόστολος Βερβέρογλου, πρόεδρος Φίλων του μουσείου της Ελεύθερνας και διοικητικό στέλεχος των Φίλων του μουσείου Μπενάκη και η κ. Μαριαντζελα Ιέλο, καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεργάτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο Γραμματέας τής Συνοδικής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικης Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, κ. Εύη Τατούλη όπως και ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης τίμησαν με την παρουσία τους το ρεσιτάλ.

Βασική επιμελήτρια και εισηγητής του ρεσιτάλ ήταν η πολιτισμιολόγος και πρόεδρος του Αρκαδικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, κ. Νικολέττα Πλατανίτη.
Οι ιδιοκτήτες του πρόσφατα ανακαινισμένου "Σπηλαίο Καψια Cafe", χώρος αναμονής των επισκεπτών και πλήρως εναρμονισμένο με το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον, στήριξαν εξ' αρχής την ιδέα του διεθνώς αναγνωρισμένου Αρκά Γλύπτη, κ. Νίκου Φλώρου, να πραγματοποιηθεί το ρεσιτάλ ως έναρξη καλλιτεχνικών δρώμενων προς ανάδειξη των Σπηλαίων και της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Μαντίνειας. Επίσης ο υπεύθυνος λειτουργίας του σπηλαίου κ. Γρηγόρης Ρουσιώτης κατέβαλε τα μέγιστα για την οργάνωση αυτή.

Το μουσικό γεγονός έκλεισε με ένα δείπνο τοπικών γεύσεων στο "Σπηλαίο Κάψια Cafe" για τους επίσημους προσκεκλημένους. Σπουδαία συμβολή στο εγχείρημα είχε το ζεύγος Μαριάννα & Νίκος Καλτεζιώτη, οι οποίοι πάντα στηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις ως "πρεσβευτές" μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, προάγοντας την αρκαδική φιλοξενεία.

Τέλος, το ντύσιμο του Κωνσταντίνου Μπουλούγαρη επιμελήθηκε ο σπουδαίος σχεδιαστής ρούχων Prince Erotokritos.

Δελτίο Τύπου


6 Σχόλια

είναι αρχαιολογικός χώρος τα σπήλαια Κάψια; και είναι τα σπήλαια ή το σπήλαιο; ιδού η απορία

Λέμε «Μαριάννα & Νίκος Καλτεζιώτης» ή «Νίκος & Μαριάννα Καλτεζιώτη», αλλά «Μαριάννα & Νίκος Καλτεζιώτη» δεν λέμε ποτέ. Αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά λάθη στο δελτίο τύπου. Ποιος το συνέταξε; Η πολιτισμιολόγος, ο Αρκάς Γλύπτης ή ο Αρκάς σολίστ; Μήπως ο σπουδαίος σχεδιαστής ρούχων Prince Erotokritos; Γιατί από πολιτισμό καλά τα πάμε αλλά από ελληνικά, άστα να πάνε

Αυτό το Ινστιτούτο γιατι δε το λένε παράρτημα Νέας Δημοκρατίας να τελειώνουμε; Αιδως

Το γεγονός της βραδιάς δεν ήταν το ρεσιταλ αλλα η γιορτή του τσοπάνη που όλος ο κόσμος είχε πάει εκεί. Η χρηματοδότηση του ρεσιτάλ έγινε σε μορφή γιδινης γραβιερας μέσω του Ινστιτούτου. Πολλοί πηγαν, λίγοι κατάλαβαν...

Reality για διψασμένους δημοσιοσχεσίτες που λαχταρούν την ώρα τους!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.