Ρεπορτάζ: Κίνηση, αγορές και πολύς κόσμος στο Πανηγύρι της Τεγέας (pics,vid)

Ρεπορτάζ: Κίνηση, αγορές και πολύς κόσμος στο Πανηγύρι της Τεγέας (pics,vid)

Αύγουστος 18, 2017 - 21:02
0 σχόλια

Από τις 14 ως τις 21 Αυγούστου, η Επισκοπή Τεγέας είναι ένα χωριό που σφύζει από ζωή, καθώς εκεί πραγματοποιείται ένα από πιο σημαντικά εμπορικά πανηγύρια της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της Εμποροπανήγυρης και της Έκθεσης Τεγέας διοργανώνονται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αλλά και διαγωνισμός τραγουδιού, και φυσικά παραμονή της Παναγίας γίνεται η λιτανεία της εικόνας.

Όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, μικροπωλητές μισθώνουν χώρους και αναπτύσσουν τα ποικίλα προϊόντα τους. Χιλιάδες επισκεπτών από την Πελοπόννησο, αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα καταφθάνουν για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας Θεοτόκου, για να επισκεφτούν την έκθεση αλλά και να κάνουν τις αγορές στους στην υπαίθρια αγορά, που εκτείνεται στο πάρκο του Τεγεάτικου Συνδέσμου.

Οι επισκέπτες, στην πλειονότητά τους είναι ευχαριστημένοι με τις τιμές των προϊόντων, αλλά η οικονομική δυσχέρεια τους συγκρατεί από το να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν.

Οι επιχειρηματίες καταφθάνουν από ολόκληρη τη Ελλάδα για να νοικιάσουν έναν χώρο και να πουλήσουν την «πραμάτεια» τους. Στο ρεπορτάζ του ArcadiaPortal θα δείτε τους μικροπωλητές διχασμένους ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κίνηση στον πάγκο τους, αλλά και σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν θα καταφέρουν να βγάλουν ούτε τα πάγια έξοδα, αναφέροντας ότι για έναν μικρό χώρο έχουν καταβάλει 1.000 ευρώ ως μίσθωμα, χρήματα που έφθαναν και περίσσευαν αν αγόραζαν αυτό το κομμάτι γης.

Η Εμποροπανήγυρη θα βρίσκεται στην Επισκοπή έως τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, και μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας και τις αγορές σας.

Έφη Καστραντά

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Ρεπορτάζ για την κίνηση στο πανηγύρι της Τεγέας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.