Record Store Day 2017: Ένα πάρτι βινυλίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Record Store Day 2017: Ένα πάρτι βινυλίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 22, 2017 - 12:29
0 σχόλια

Όλα δείχνουν ότι το βινύλιο επιστρέφει δυναμικά, με τις πωλήσεις δίσκων βινυλίου να ξεπερνούν στις αρχές του 2017 κάθε ρεκόρ πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια.

Καταναλωτές, μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν αυτή την πιο «φυσική» μορφή μουσικής.

Η Ημέρα του Δισκοπωλείου ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ ως γιορτή των 700 ανεξάρτητων δισκοπωλείων της χώρας και σύντομα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.

Είναι η ημέρα, κατά την οποία τα ανεξάρτητα δισκάδικα του κόσμου, μαζί με τους καλλιτέχνες, γιορτάζουν την τέχνη της μουσικής και μας θυμίζουν ότι η ύπαρξή τους απειλείται από την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσική.

H Τρίπολη και το δισκοπωλείο Music Center από το 2012 συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα των δισκοπωλείων διοργανώνοντας events γεμάτα μουσική και προσφορές για τις αγορές του κόσμου.

Η μυσταγωγία της ακρόασης του βινυλίου, όταν η βελόνα του πικάπ μπαίνει στα αυλάκια του και ο ζεστός ήχος του αναβλύζει από τα ηχεία «τράβηξε» πολλούς περαστικούς να μπουν στο κατάστημα και να απολαύσουν την μαγεία μιας ποιοτικότερης μουσικής

Ο ιδιοκτήτης του Music Center Σταύρος Κωτσιόπουλος μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal για την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων και το βινύλιο το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο και περισσότερους λάτρεις της μουσικής και τόνισε ότι το 2016 πουλήθηκαν περισσότεροι από 3.200.000 δίσκοι μια αύξηση της τάξης του 53% σε σχέση με το 2015 και ο υψηλότερος αριθμός από το 1991. Αυτή είναι και η πρώτη χρονιά που οι δαπάνες σε βινύλιο ξεπερνούν αυτές των CD.

Έφη Καστραντά

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Record Store Day 2017 στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.