Ράμπα για ΑμεΑ θα τοποθετηθεί στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Ράμπα για ΑμεΑ θα τοποθετηθεί στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Νοέμβριος 07, 2017 - 10:48
2 σχόλια

Στην τοποθέτηση ηλεκτρικής ράμπας για ΑμεΑ για την εύκολη πρόσβασή τους στη θάλασσα πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο Παράλιο Άστρος.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση - αυτοψία στο Παράλιο Άστρος παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Γ. Μπακούρη, του αντιδημάρχου Π. Σαβούρδου, του προέδρου της Τ.Κ. Παραλίου Άστρους Ν. Κωνσταντίνου, της προϊσταμένης της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κυρίας Αγγελικής Πουλοπούλου και των μελών του Συλλόγου ΑμεΑ της περιοχής.

Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της υπεύθυνης εταιρείας που θα αναλάβει το έργο κ. Ιγνάτιος Φωτίου, ο οποίος έλαβε πληροφορίες για τα τέσσερα σημεία που κρίθηκαν ως κατάλληλα, τόσο από τους παρόντες όσο και από τη δική του εμπειρία. Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων των δορυφορικών συστημάτων όσο και οι ιδανικές συνθήκες (βάθος θάλασσας, ένταση αέρα, χώροι στάθμευσης, Γαλάζια Σημαία, απόσταση γύρω καταλύματα) του χώρου θα υποδείξουν το κατάλληλο σημείο τοποθέτησης της ράμπας.

Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, ίσως υπάρξει η τελική πρόταση-απόφαση για το καταλληλότερο σημείο που θα πρέπει να τοποθετηθεί η ηλεκτρική ράμπα για ΑμεΑ.

Όπως δήλωσε ο κ. Φωτίου, θα εξεταστούν όλα τα σημεία που υποδείχτηκαν ενώ θα ληφθούν υπόψη και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη σωστή τοποθέτηση και λειτουργία της ράμπας.

Η κυρία Πουλοπούλου τόνισε ότι η Κοινωνική Μέριμνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και η πρόσβαση στη θάλασσα είναι πολύ σημαντικό θέμα.

Τέλος, ο κ. Μπακούρης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου τέτοια έργα τα θεωρεί έργα κοινωνικής συνοχής και γι’ αυτό δίνει προτεραιότητα σε αυτά.

Ρεπορτάζ ArcadiaPortal.gr, Astrosnews.gr

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ στο Παράλιο Άστρος


2 Σχόλια

Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ εγκρεμιζόταν... σαρανταπέντε μάστοροι και εξήντα μαθητάδες....

Ο δήμος με την περιφέρεια είναι με αρνητική συμπεριφορά μεταξύ τους, τώρα πως γίνεται να συνυπάρχουν στο έργο αυτό είναι αρκετά περίεργο έως ανησυχητικό!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.