Πυροσβεστική: Εφαρμογή Δεύτερου Στάδιου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας

Πυροσβεστική: Εφαρμογή Δεύτερου Στάδιου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας

Αύγουστος 22, 2019 - 20:00
0 σχόλια

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος κατά την εφαρμογή  του Δεύτερου Σταδίου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας για την 23-08-2019 από Ω/07:30, εντέλλονται  οι Διοικητές των οικείων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών δικαιοδοσίας μας όπως με την λήψη της  παρούσης, προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την πλήρη εφαρμογή του  επιχειρησιακού σχεδιασμού σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών  Πυρκαγιών ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και επιπροσθέτως : 

 

α) Να επανδρώσουν απαρεγκλίτως πέραν των πυροσβεστικών εξόδων Υπηρεσιών και  Κλιμακίων, όλα τα περιπολικά και πυροφυλάκια δικαιοδοσίας τους, που προβλέπονται στον ως  άνω επιχειρησιακό σχεδιασμό, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, εφιστώντας την προσοχή στο  προσωπικό των Υπηρεσιών υπαγωγής τους για αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση. 

 

β) Να μεριμνήσουν για την ενημέρωση του συνόλου των εν υπηρεσία υπαλλήλων, πλην των  νομίμως κωλυομένων, για την ετοιμότητα τους και την άμεση χωρίς καθυστερήσεις υπαγωγή  τους σε κατάσταση μερικής ή γενικής επιφυλακής, εφόσον διαταχθεί ιεραρχικώς για την  αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας.

 

γ) Να ενεργοποιήσουν το σύνολο των Εθελοντών και των Εθελοντικών Ομάδων που  δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους, αξιοποιώντας αυτές στην επιτήρηση δασών και  δασικών εκτάσεων, εξασφαλίζοντας πρωτίστως την άμεση επαφή και επικοινωνία μαζί τους κατά  το διάστημα περιπολιών ή επιτηρήσεων των ανωτέρω περιοχών. 

δ) Να μην χορηγούν καμία άδεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών και να ελέγχουν την  απαγόρευση χρήσης πυρός, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1/2019 Πυροσβεστική Διάταξη ΠΕ.ΠΥ.Δ.   Πελοποννήσου και τις λοιπές ισχύουσες διατάξεις κατά περίπτωση. 

ε) Να ελέγχουν την πλήρη απαγόρευση εκτέλεσης θερμών εργασιών σε υπαίθριους ή  ημιυπαίθριους χώρους χωρίς την κατοχή σχετικής έγγραφης άδειας σύμφωνα με την υπ’ αριθ.  7/1996 Πυροσβεστική Διάταξη (Φ.Ε.Κ. 155 Β ́/1996). 

 

στ) Να ελέγξουν την παρουσία υδροφόρου οχήματος στους χώρους απορριμμάτων με μέριμνα  του οικείου Δήμου ή Κοινότητας καθώς και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλούς  φύλαξης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη, όπως  τροποποιήθηκε και ισχύει (Φ.Ε.Κ. 1459 Β ́/2000). 

 

ζ) Να μεριμνήσουν, με απευθείας επικοινωνία με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των  οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και τα Γραφεία Πολιτικής Προστασίας των οικείων  Δήμων, για την διαθεσιμότητα πόρων και την ετοιμότητα του προσωπικού τους (οδηγών,  χειριστών μηχανημάτων έργου), προκειμένου να συνδράμουν το επιχειρησιακό έργο της  Υπηρεσίας μας όπου απαιτηθεί. 

η) Να προγραμματίσουν την εκπομπή μεικτών περιπόλων σύμφωνα με τα ισχύοντα λαμβάνοντας  υπόψη την υπ’ αριθ. 36117 Φ.702.15 / 10-06-2019 και την υπ’ αριθ. 25985 Φ.702.15 / 02-05-2019  Δ/γες Α.Π.Σ. περί συμμετοχής και συνδρομής Ελληνικής Αστυνομίας και Ενόπλων Δυνάμεων  αντίστοιχα στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. 

 

θ) Να μεριμνήσουν, με απευθείας επικοινωνία με τα κατά τόπο και κατά αρμοδιότητα  Λιμεναρχεία, προκειμένου να διασφαλιστεί η διευκόλυνση της απρόσκοπτης μεταφοράς  πυροσβεστικών πόρων (πεζοπόρων τμημάτων και οχημάτων) σε νησιά επιχειρησιακής  αρμοδιότητας τους, εφόσον αυτό απαιτηθεί. 

ι) Τέλος οι Διοικητές και οι Υποδιοικητές καθώς και οι Προϊστάμενοι Κλιμακίων των Π.Υ. & Π.Κ.  δικαιοδοσίας μας, όπου έχει εφαρμογή το Β ́ Στάδιο Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, θα εκτελούν  περιπολία κατά την διάρκεια όλης της ημέρας, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον ως άνω  επιχειρησιακό σχεδιασμό τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.