Πύρινα μέτωπα σε Άρτα, Ιωάννινα και Κρήτη

Πύρινα μέτωπα σε Άρτα, Ιωάννινα και Κρήτη

Αύγουστος 13, 2019 - 11:08
0 σχόλια

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέτες από χθες για να περιορίσουν τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στο Πωγώνι Ιωαννίνων και το Πλατύ Κομποτίου στην Άρτα.

Στο Πωγώνι Ιωαννίνων η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, και καίει χαμηλή βλάστηση, στη θέση Κακόλακος. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες, είναι σε δύσβατο σημείο, και για την αντιμετώπισή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.Πιο δύσκολη η περίπτωση στο Πλατύ Κομποτίου καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά που καίει δασική έκταση και ελιές ενώ για προληπτικούς λόγους χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς την περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας.Μέχρι τη δύση του ηλίου τη Δευτέρα, στην κατάσβεση συμμετείχε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και δύο τύπου πεζετέλ, αλλά και δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συμμετέχει και ο Δήμος Αρταίων με μία υδροφόρα, ένα μηχάνημα έργου και εθελοντές.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Ήδη από χθες το απόγευμα ενισχύθηκαν  οι δυνάμεις της πυροσβεστική και στο σημείο βρίσκονται 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 32 πυροσβέστες, 1 Α/Φ, 2 PZL και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 1 υδροφόρα ΟΤΑ, 1 μηχάνημα έργου και εθελοντές.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην Πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα Χανιά, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Συγκεκριμένα στις 10 σε περιοχή στα Λιβάδεια ξέσπασε φωτιά που κινητοποίησε την Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε επί τόπου με ισχυρές δυνάμεις.

Σύμφωνα με μαρτυρία των κατοίκων της περιοχής η φωτιά ξεκίνησε από κολώνα ηλεκτροδότησης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.