«Πυρετός» στα κρεοπωλεία της Τρίπολης για την Τσικνοπέμπτη (vid)

«Πυρετός» στα κρεοπωλεία της Τρίπολης για την Τσικνοπέμπτη (vid)

Φεβρουάριος 15, 2017 - 14:42
1 σχόλια

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης βρίσκονται από σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου οι Τριπολίτες, οι οποίοι δείχνουν ότι ξέρουν να το γλεντάνε παρέα με την οικογένεια και τους φίλους.

Την Τετάρτη παραδοσιακά τα κρεοπωλεία έχουν την τιμητική τους καθώς οι καταναλωτές σπεύδουν να κάνουν τις αγορές τους για την ημέρα της κρεατοφαγίας.

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση παραμονή της εορτής στα κρεοπωλεία της Τρίπολης, καθώς σύμφωνα με κρεοπώλες οι δημότες θα τιμήσουν την ημέρα στο σπίτι τους τηρώντας το έθιμο του «τσικνίσματος».

Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ξεκινούν από τα 4,00 ευρώ όπου στοιχίζει το χοιρινό  και φτάνουν έως και τα 8.5 ευρώ με τα αρνίσια παϊδάκια. Οι καταναλωτές ζητούν από τους κρεοπώλες να τους πουν το μυστικό για το τέλειο ψήσιμο, αλλά και κάποια μυστικά για πικάντικες γεύσεις.

Ιδιαίτερη προτίμηση οι «ψήστες» δείχνουν στο χοιρινό, στα σουβλάκια και στις πανσέτες, στα αρνίσια παιδάκια και στα λουκάνικα, τα οποία προσφέρουν και ως κέρασμα στους περαστικούς από το σπίτι.

Ανήμερα Τσικνοπέμπτης αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση, τα κρεοπωλεία θα είναι ανοιχτά όλη μέρα για τους τελευταίους πελάτες οι οποίοι είτε ξεμείνουν από προμήθειες είτε τρέχουν την τελευταία στιγμή να κάνουν τις αγορές τους για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τα κρεοπωλεία ετοιμάζονται για την Τσικνοπέμπτη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Να μας πείτε που είδατε 8.5 ευρώ τα παιδάκια να πάρουμε και μείς. Κάτω από 14 δεν υπάρχουν παιδάκια μην γράφετε αηδίες. Μήπως εννοείτε τα αρνίσια μπριζολάκια; ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.