Πυρετός ετοιμασιών στο Κακούρι ενόψει του φετινού Καρναβαλιού (pics,vid)

Πυρετός ετοιμασιών στο Κακούρι ενόψει του φετινού Καρναβαλιού (pics,vid)

Φεβρουάριος 23, 2017 - 18:20
2 σχόλια

Στην τελική ευθεία για τη Μεγάλη Παρέλαση στο «Κακουρέικο Καρναβάλι» την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου βρίσκονται οι διοργανωτές!

Στους χώρους κατασκευής των αρμάτων ο πυρετός των εργασιών έχει ανεβεί. Μέλη του Συλλόγου, παιδιά και πολλοί κάτοικοι εργάζονται σκληρά ώστε όλα να είναι στην εντέλεια σε λίγες ημέρες. H καλή διάθεση χαρακτηρίζει το σύνολο των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το Καρναβάλι και στο οποίο εφέτος εκτιμάται ότι θα παρελάσουν πάνω από 10 άρματα και μεγάλος αριθμός καρναβαλιστών.

Η κάμερα του ArcadiaPortal «τρύπωσε» στην αποθήκη όπου γίνονται οι εργασίες και σας αποκαλύπτει όσα θα δείτε την Κυριακή στο Κακούρι.

Οι διοργανωτές δεν ήθελαν να αποκαλύψουν πολλά, κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό το θέμα του καρναβαλιού, και τα άρματα αλλά και η πρόεδρος του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αρτεμισίου Δήμητρα Αντωνοπούλου καλεί όλον τον κόσμο από την ευρύτερη παροχή του Δήμου Τρίπολης αλλά και από ολόκληρη την Αρκαδία να προσέλθουν στο καρναβάλι και στο γλέντι που θα ακολουθήσει, την Κυριακή των Αποκριών στις 15:00 απολαμβάνοντας τη φιλοξενία των Κακουρέων.

Το Κακουρέικο Καρναβάλι είναι ένα έθιμο με βαθιές ρίζες στον χρόνο. Έχει μια ιστορία περίπου 50 ετών. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι δεν είναι και λίγες οι καταγραφές για το Καρναβάλι του σε αναφορές σε κάποια σκόρπια κείμενα.

Ο κ. Γκόνος Θεόδωρος, ταμίας του Συλλόγου, μίλησε για την αναβίωση του σατιρικού αυτού καρναβαλιού έγινε το 2011 με μεγάλη επιτυχία  από τον Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αρτεμισίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το ύφος του παραμένει σατιρικό και η θεματολογία προσεγγίζει με σατιρικό τρόπο πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Είναι το μόνο σατιρικό καρναβάλι στην ευρύτερη περιοχή.

Στηρίζεται στην έμπνευση, στη δημιουργία, στη σκηνοθεσία και στην ερμηνεία των κατοίκων του χωριού και δεν χρησιμοποιεί αντίστοιχους επαγγελματίες του είδους.
Το Κακούρι περιμένει όλη την Αρκαδία στο παραδοσιακό του καρναβάλι και υπόσχεται κέφι, σάτιρα και ευθυμία!

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο Κακούρι ενόψει καρναβαλιού


2 Σχόλια

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.....

Την επιγραφή «Κράζεις; Θαυμάζεις!» στο άρμα, τώρα τη θυμήθηκαν; Ούτε και τα ίδια τα JUMBO δεν τη θυμούνται...Κάτι πιο πρόσφατο δεν είχαν να γράψουν; Πάλι καλά που δεν έγραψαν «Φοράει Strike και καρφώνει»...Λογικό είναι πάντως...Η επιγραφή στο άρμα, συμβαδίζει με τις απόψεις της δημοτικής αρχής: 100 χρόνια πίσω...Όσα έχουν γυρίσει την Τρίπολη απ' όταν ανέλαβαν...Δεν ανησυχούμε πάντως...Καιρός γαρ εγγύς (οι αστοιχείωτοι της δημοτικής αρχής να το ggogle-άρουν για να δουν τί σημαίνει)...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.