Πυρά Παυλή κατά Τατούλη και ΦΟΔΣΑ

Πυρά Παυλή κατά Τατούλη και ΦΟΔΣΑ

Μάιος 18, 2017 - 11:51
1 σχόλια

Τα επόμενα 24ωρα θα γίνει μομφή και μηνυτήρια αναφορά στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρίπολης.

«Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται και δεν δεχόμαστε κανέναν για να εκτελεί εντολές και να παίζει παιχνίδια», είπε ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τετάρτη 17 Μαΐου με αφορμή τη συζήτηση για τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της περιφερειακής αρχής, χαρακτηρίζοντας τη στάση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη εμμονική, και λέγοντας ότι μοναδικός του στόχος είναι να καταφέρει να κάνει τη δική του διαχείριση για τα απορρίμματα της Περιφέρειας.

Η εμμονή κάποιων εδώ, με το ζόρι αυτοί να έχουν το δικαίωμα... Αυτό που θέλουν δεν θα περπατήσει, ας κάνουν όσες υπογραφές θέλουν

Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι ο ΦΟΔΣΑ προσπάθησε μια φορά διά μέσω δυο υπουργών να περάσει νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον ΦΟΔΣΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό δεν το κατάφεραν καθώς απορρίφθηκαν από τις νομικές υπηρεσίες. Τώρα, προσπαθούν να κάνουν το ίδιο με μια προγραμματική η οποία δεν έχει περάσει.

Ο δήμαρχος Τρίπολης έχει δείξει και στο παρελθόν την πρόθεσή του να εναντιωθεί στις προτάσεις και τις όποιες σκέψεις που υπάρχουν στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ για συνεργασία με την Περιφέρεια και την ολοκλήρωση του έργου ΣΔΙΤ.

Οι δήμαρχοι που έχουν συσστρατευτεί με αυτή την άποψη φαίνεται να είναι οι δήμαρχοι Κορίνθου,  Άργους, Τρίπολης, Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας καθώς και ο κ. Σκαντζός πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Β. Κυνουρίας.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι υπάρχει έντονο παρασκήνιο και πολλές διεργασίες μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας:

«Προσπαθούν νομικίστικα να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια», είπε.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, θα κάνουμε διαχείριση μόνοι μας στους Δήμους και όποιοι μικροί Δήμοι δεν μπορούν, θα γίνει μία μονάδα 100.000 τόνων με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ όπου θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων.

Τέλος, ανέφερε ότι οι δήμαρχοι είναι σε ένα τέλμα και προσπαθούν να κάνουν προσωρινή διαχείριση με τις αδειοδοτήσεις τις οποίες έχουν, λέγοντας ότι ο ίδιος θα κάνει προσωρινή διαχείριση το Μεγαβούνι, ενώ για την ολοκληρωμένη, είπε ότι είναι ένα άλλο θέμα.

Δεν θα εκχωρήσουμε καμιά αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Έφη Καστραντά


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο κ. Μήτσος μου φαίνεται ότι χρησιμοποιήτε για <<δόλωμα>>, ποιοι κρύβονται πίσω του; Παιδιά ψυχραιμία! μάλλον έχει πολύ χρήμα η υπόθεση σκουπίδια,για να ακούγονται τόσες και τόσες φωνές. Όλοι θα .................. πάρετε ! υπομονή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.