Πυρά εναντίον του Δήμου Τρίπολης για τον Άγιο Βλάση - 70.000 τόνοι απορρίμματα στο Μαίναλο

Πυρά εναντίον του Δήμου Τρίπολης για τον Άγιο Βλάση - 70.000 τόνοι απορρίμματα στο Μαίναλο

Φεβρουάριος 18, 2019 - 19:02
5 σχόλια

Νικολάκου: Η σύμβαση της ΣΔΙΤ είναι ήδη σε υλοποίηση

Με μια εισήγηση - καταπέλτη εναντίον του Δήμου Τρίπολης αλλά και του δημάρχου Δημήτρη Παυλή ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλεξανδρής έκανε επερώτηση στο ΠεΣυ τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ως προς το τι προτίθεται να κάνει η περιφέρεια Πελοποννήσου για την παράνομη, όπως την χαρακτήρισε, χωματερή στον Άγιο Βλάση.

Ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ότι ο ΧΑΔΑ λειτουργεί χωρίς σχεδιασμό και αδειοδότηση, καθώς έχει περέλθει εδώ και πολύ καιρό η έκτακτη ανάγκη, ότι βρίσκονται εκεί  και σε ανεξέλεγκτο χώρο πάνω από 70.000 τόνοι απορρίμματα που επηρεάζουν τη ΝΔ πλευρά της πόλης, και που συνορεύει με χώρους με ιστορική σημασία. «Ο ΧΑΔΑ είναι παράνομος, και παρά το γεγονός ότι πολίτες έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, συνεχίζεται η λειτουργία του».

Λειτουργεί παράνομα, ακόμα και με δικαστικές αποφάσεις που θέτουν προϋποθέσεις οι οποίες όμως δεν πληρούνται από τη δημοτική αρχή.

Ακόμη, ο κ. Αλεξανδρής καταφέρθηκε εναντίον της δημοτικής αρχής για το έργο στο Μεγαβούνι το οποίο δεν προχωρεί με δική της ευθύνη, αλλά και υπενθύμισε ότι ο κ. Παυλής είχε εκδηλώσει την πρόθεση του Δήμου Τρίπολης να μεταφέρει στο Πλάτωμα, στην παλιά χωματερή, τα απορρίμματα.

Ρωτάμε τι μέτρα προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να σταματήσει η συνεχιζόμενη παρανομία, και αν θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου απάντησε ότι ασφαλώς η περιφερειακή αρχή δεν είναι εποπτεύων όργανο των δημοτικών αρχών ούτε προΐσταται των δημοτικών αρχών, οι οποίες έχουν τη δική τους ευθύνη. Και για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ότι η μόνη βιώσιμη λύση για τα απορρίμματα συνολικά στην Πελοπόννησο είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση που προωθεί η περιφερειακή αρχή και η υλοποίησή της έχει την έγκριση της κυβέρνησης.

Επίσης, όπως υπενθύμισε, υπάρχει απόφαση για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου της παλιάς χωματερής στο Πλάτωμα και επανέλαβε ότι το 97% τωνΧΑΔΑ της Πελοποννήσου έχει ήδη αποκατασταθεί. Ως προς την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η κυρία Νικολάκου ανέφερε ότι τα τυπικά λάθη δεν μπορούν να σταματήσουν το έργο.


5 Σχόλια

Ε, βέβαια, τώρα που θέλει ο Τατούλης να προχωρήσει άρον άρον το ΣΔΙΤ θυμήθηκε ότι είναι παράνομος ο Αγ. Βλάσσης.... και αφού φυσικά έκαναν τη δουλίτσα τους και τίγκαραν το βουνό σκουπίδια..

Την Αγία Τριάδα δεν την ξεχνάμε, αλλά πως να το κάνουμε, τα σκουπίδια μέσα στο δάσος είναι too much...

Τριάντα χρόνια σκουπίδια , και πόσο ακόμα . Εκείνοι στην Ευρώπη οι κουτόφραγκοι , τι τα κάνουν , τα τρώνε , τα θάβουν , τα κάνουν σούπα , τι τα κάνουν ;. Μια επίσκεψη εκεί για να δούμε τι γίνεται είναι δύσκολο . Τι στο καλό , δυο γαϊδουριών άχυρο είναι .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.