Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης

Δεκέμβριος 04, 2017 - 21:24
3 σχόλια

Διαμαρτυρίες για την απουσία του δημάρχου - Σύσσωμη η ανιπολίτευση καταψηφίζει το πρόγραμμα

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε η αντιπολίτευση εναντίον της δημοτικής αρχής αλλά και του δημάρχου Δημήτρη Παυλή κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου, με κύριο θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης. Σημειωτέον ότι η συζήτηση έγινε απόντος του κ. δημάρχου, γεγονός που σχολιάστηκε αυστηρά και εκτενώς από όλους τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σμυρνιώτης παρατήρησε ότι δεν θα έπρεπε να τοποθετηθεί, καθώς θεωρεί απαράδεκτο να μην είναι εκεί ο δήμαρχος κ. Παυλής. Όπως είπε, σύμφωνα με τα πρακτικά του 2015 που είχε μπροστά του, ο κ. Παυλής είχε παρουσιάσει ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στα λεγόμενα του κ. Παυλή για τη δημοτική αρχή Σμυρνιώτη, όταν ήταν αντιπολίτευση: «’’Βγείτε και πείτε τι κάνατε τριάμισι χρόνια στον λαό’’, είχε πει για μένα ο κ. Παυλής όταν ήταν αντιπολίτευση.»

Το παραμύθι είναι θολό και δεν ξέρω αν έχει δράκο. Κοιτάξτε να κλείσετε καμία γούβα.

Ακολούθως, ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στο έργο του Μεθυδρίου και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να σοβαρευτεί, καθώς χάθηκε ένα έργο 5 εκατ. ευρώ.

Ο Παυλής σάς παραμυθιάζει ασύστολα.

«Θα καθήσουμε να ακούσουμε τους συναδέλφους και τις τοποθετήσεις, αλλά επειδή αυτό που ήρθε, προσβάλλει τον Δήμο Τρίπολης, απέχουμε από την ψηφοφορία.»

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης έλαβε τον λόγο και ξεκίνησε με την παρατήρηση ότι είναι αδιανόητο να απουσιάζει ο δήμαρχος από το ΔΣ, ενώ ως προς την ομαδοποίηση των έργων, που θα φέρει εκπτώσεις, είπε ότι τους υποχρεώνει πια ο Νόμος, ενώ η παράταξή του το ζητεί χρόνια τώρα.

Έχετε κάνει ρεκόρ απευθείας αναθέσεων. Και ο Δήμος τόσα χρόνια έχανε χρήματα.

«Δεν έχει γίνει ούτε έχει αλλάξει κάτι στον Δήμο Τρίπολης. Το ποσοστό του Τεχνικού Προγράμματος που έγινε, ήταν 1% των έργων. Όταν πέρυσι ψηφίσαμε το πιο φτωχό πρόγραμμα και από αυτό η διοίκηση εκτέλεσε το 1,5%, είναι ο ορισμός της ανικανότητας. Ακούμε πολλά παραμύθια μελών της διοίκησης για έργα και προοπτικές, μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο και το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν βλέπουμε παρά μόνο μια διαχείριση της φτώχειας που έχουμε. Η ΣΑΤΑ είναι 800.000 ευρώ. Και υπάρχουν πάρα πολλά χωριά που ακόμα δεν την έχουν πάρει. Πού πάει η ΣΑΤΑ αυτών των χωριών; Μένει αδιάθετη; Θα την πάτε κάπου αλλού; Το πρόγραμμα θα έπρεπε να έρχεται με την υλοποίηση του προηγούμενου έτους. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτό το πρόγραμμα που απλώς κάνει διαχείριση της φτώχειας και της μιζέριας».

Ο κ. Τσιαμούλος, στον ίδιο αυστηρό τόνο με τους προλαλήσαντες, παρατήρησε:

«Στον εκάστοτε Δήμο, αυτή η συζήτηση είναι κορυφαία συνεδρίαση και θα έπρεπε να υπάρχει παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου. Συμβαίνουν πολλές πρωτοτυπίες και καλώ τον δήμαρχο να μου βρει έναν Δήμο σε όλη την Ελλάδα που συνεδρίασε απουσία του δημάρχου και συζήτησε το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα φανερώνει ότι έχετε έλλειψη αξιοπιστίας.

«Με τέτοιες πρακτικές οδηγείτε την πόλη μας πίσω, στο τέλμα. Παρ’ όλο που κατά μονάδες κάποιοι προσπαθούν να σώσουν τα ασυμμάζευτα», υπογράμμισε.

«Εννοείται ότι δεν θα ψηφίσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα όχι από στείρα αντιπολιτευτική τακτική, αλλά επειδή έχουμε δώσει δικαιώματα για να κλείσουν δομές. Πάνω από 11 δήμαρχοι προχθές πήραν χρήματα από το ταμείο του κ. Σκουρλέτη, πήγαν με πρόγραμμα και εμείς έχουμε μπλέξει στα ψέματα.»

Αυτό εδώ πέρα είναι μια γελοιότητα. Είναι άρπα-κόλλα. Και έτσι θα φέρετε τον προϋπολογισμό. Είναι ντροπή.

Ο κ. Λάζαρης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρχει προϋπολογισμός χωρίς να υπάρχει απολογισμός. Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Λάζαρης, ρώτησε ποιες δουλειές έχουν προχωρήσει, ώστε να προγραμματιστούν και να ψηφιστούν νέες δράσεις.

Δεν θα κάνω υπολογισμούς με βάση τις υπόνοιες. Θα πρέπει να ξέρουμε τι προχώρησε.

Ο κ. Λάζαρης είπε ότι η παράταξή του δεν ψηφίζει, καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο «Καλλικράτης» φτιάχτηκε για τον σκοπό να ομαδοποιούνται τα έργα, ώστε να μείνουν μόνο οι εταιρίες ζωντανές, να συγκεντρώνουν τα έργα. Η λύση, όπως είπε, θα είναι να κατασκευάζει τα έργα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που να είναι στελεχωμένη και να λειτουργεί άρτια.

Λείπουν έργα όπως αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά, αντισεισμικά, νέα σχολικά κτίρια.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού για κοινωνική υποδομή και ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας. Θα καταψηφίσουμε και δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση όλων όσοι δικαιούνται ο δημότης και η λαϊκή οικογένεια», είπε, τέλος, ο κ. Νικολάου.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης. Η παράταξη του κ. Σμυρνιώτη και του κ. Τσιαμούλου αποχώρησαν, ενώ καταψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Τζιούμη και της κυρίας Γιαννούλη.

 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Με της απευθείας αναθέσεις, πού είναι το πρόβλημα; δηλαδή επειδή βγήκε δήμαρχος ο συγκεκριμένος θα πρέπει οι επιχειρήσεις να κλείσουν; υπάρχουν υπάλληλοι σε αυτές τις επιχειρήσεις που ζουν από τις αναθέσεις, τι θα γίνουν όλοι αυτοί;, στο πεζοδρόμιο θα μείνουν;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.