Πτήση στην ιστορία της αεροπορίας μας στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Πτήση στην ιστορία της αεροπορίας μας στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 07, 2016 - 14:09
5 σχόλια

Αφιέρωμα του Arcadia Portal στα αεροπλάνα που κοσμούν την 124 ΠΒΕ

Ένα μεγάλο κομμάτι της αεροπορικής ιστορίας της χώρας μας στέκει περήφανο, τι κι αν είναι παροπλισμένο πια, στους χώρους της 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Αεροσκάφη που μαζί με τους πιλότους τους διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στέκονται υπερήφανα στις θέσεις τους, ατενίζοντας τους ουρανούς από τη γη, για να τα γνωρίσουν οι επισκέπτες της 124 ΠΒΕ με αφορμή την ημέρα εορτής των προστατών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Arcadia Portal βρέθηκε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη για να καταγράψει τη μαγεία των μαχητικών και μεταγωγικών αεροπάνων που με την ψυχή των Ελλήνων πιλότων έσχιζαν τους αιθέρες προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας.

Εμβληματικό το μαχητικό F-5 που έχει τοποθετηθεί με τη μύτη του σηκωμένη προς τον ουρανό. Εντυπωσιακά τα δύο μεταγωγικά, των οποίων ο όγκος καταπλήσσει τους επισκέπτες. Τα εκπαιδευτικά αεροπλάνα ακόμα και σήμερα μαρτυρούν τον ρόλο τους. Τα αναγνωριστικά θαρείς και είναι έτοιμα να πάρουν εντολές για πορεία.

Μαγεμένοι ήταν στην κυριολεξία και οι μαθητές που ξεναγήθηκαν στους χώρους της 124 ΠΒΕ τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και άκουγαν την ιστορία -και τις ιστορίες- κάθε αεροπλάνου.

Ξεναγηθείτε από τον αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας, Επισμηναγό Δ. Φωτόπουλο  στο βίντεο που ακολουθεί στην ξεχωριστή ιστορία των αεροπλάνων της 124 ΠΒΕ, γνωρίστε τους τύπους τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και πετάξτε, νοερά έστω, στην ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Υπενθυμίζουμε ότι έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την 124 ΠΒΕ για να θαυμάσει από κοντά τα αεροπλάνα μας και να ακούσει την ιστορία τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον πάντα πρόθυμο Διοικητή της 124 ΠΒΕ Σμήναρχος Ιπτάμενο Χρήστο Γλυνό για τη φιλοξενία και τον Επισμηναγό κ. Δημήτρη Φωτόπουλο για την ξενάγηση στην ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τέλος, ευχαριστούμε τον σμηνία κ. Παναγιώτη Τριανταφύλλου ο οποίος μας μίλησε για ένα εν ενεργεία πυροβόλο όπλο, το οποίο χρησιμοποιείται και στο έδαφος και στον αέρα και χαρακτηριστικά του είναι η ισχυρή δέσμη πυρός και η υψηλή ταχυβολία.

Αντώνης Χρονάκης

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πτήση στην ιστορία της αεροπορίας μας στην 124 ΠΒΕ


5 Σχόλια

Πρώτη μοίρα σημαίνει πειθαρχία είμαστε η Δύναμη στην Αεροπορία! Γεια αυτούς που ξέρουν!

@ 23.31 αν ήταν η ζήλια ψώρα θα κόλλαγε όλη η χώρα, έτσι λέει ο,λαός.Χρόνια Πολλά Αεροπορία.

@APOTROPEA SXOLIA Δευ, 07/11/2016 - 23:31 Για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν έναν μ@λ@κ@ ξέρουμε πού θα σε βρούμε...

@18:56 «Γεια αυτούς που ξέρουν»...Μας χαιρετάς, δηλαδή; Απ' ό,τι φαίνεται, πάντως, η 1η ΜΕΝ είχε τούβλα στην ορθογραφία (για να κάνω ρίμα με την "πειθαρχία" και την "Αεροπορία")...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.