Ψυχογιός: Με «μπαλώματα» προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες του Παναρκαδικού (vid)

Ψυχογιός: Με «μπαλώματα» προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες του Παναρκαδικού (vid)

Μάιος 04, 2016 - 10:13
9 σχόλια

Χωρίς ογκολόγο και με 2 παιδιάτρους παραμένει το Παναρκαδικό

O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Ψυχογιός παραβρέθηκε στο 1ο Ιατρικό Συνέδριο Επαγγελματικής Πρακτικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16-17 Απριλίου και στο οποίο αποτυπώθηκε η εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει ο τομέας της Υγείας εξαιτίας της ολιγωρίας, της αδιαφορίας και της έλλειψης πόρων από την Πολιτεία.

Δραματική χαρακτήρισαν την κατάσταση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι σύνεδροι, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αποκαλύπτουν τη ζοφερή πραγματικότητα της εγκατάλειψης και της διάλυσης της Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό αλλά και σε υλικό εξοπλισμό και φάρμακα.
Προκειμένου να καλύψουμε την αδυναμία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης κοντεύουμε να καταντήσουμε τα νοσοκομεία σε απλά γραφεία συνταγογράφησης καταργώντας τον ρόλο της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει μείνει ακάλυπτο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στους περισσότερους Δήμους δεν υπάρχουν βασικές ιατρικές ειδικότητες και οι κάτοικοι είναι εγκαταλειμμένοι

Η «ακτινογραφία» των Κέντρων Υγείας και των Μονάδων του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα αποκαλύπτει μια εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης. Επιπροσθέτως, ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις ανάγκες.

Ειδικότερα:
• σε 29 Δήμους δεν υπάρχει κανένας ειδικευμένος γιατρός στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ)
• χωρίς παιδίατρο έχουν μείνει περισσότεροι από 62 Δήμοι σε όλη τη χώρα. 
• 107 Δήμοι δεν έχουν γυναικολόγο       
• σε 136 Δήμους δεν υπάρχει καρδιολόγος
• στα περισσότερα νησιά δεν υπάρχει κανένας ειδικευμένος γιατρός

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Ο υγειονομικός χάρτης αποτελεί έναν μηχανισμό διαρκούς συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων αναφορικά με το επίπεδο υγείας, τη νοσηρότητα και τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού, τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία, τη μέτρηση των αναγκών σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

Εφέτος είχαμε θανάτους από τη γρίπη οι οποίοι οφείλονται στην κακή ενημέρωση του κοινού από το υπουργείο για τον έγκαιρο εμβολισμό, καθώς ακόμα και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού αντιμετωπίζουν τρομακτικά προβλήματα, και εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχουν κλειστές ΜΕΘ πράγμα απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή κοινωνία.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, είπε ο κ. Ψυχογιός, ευτυχώς υπήρχε μία ανάσα καθώς ήρθαν κάποιοι ιατροί που κάλυψαν μερικά κενά με επικουρικούς ιατρούς, παρόλα αυτά υπάρχει η αίσθηση ότι όλα γίνονται χωρίς πρόγραμμα.

Αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας είναι να αφεθεί για άλλη μία φορά το Παναρκαδικό Νοσοκομείο με 2 παιδιάτρους.

Για τη θέσης του οικολόγου που έχει μείνει ακάλυπτη ο κ. Ψυχογιός ανέφερε ότι έρχεται από την Κόρινθο γιατρός. Οι διαδικασίες βρίσκονται εν αναμονή, καθώς δεν έχει προκηρυχθεί θέση ογκολόγου, πράγμα που συντελεί στην ταλαιπωρία των ασθενών, τη στιγμή μάλιστα που οι καρκινοπαθείς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Πιστεύω να λυθεί το πρόβλημα σύντομα γιατί η κάλυψη είναι μπαλωματική
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Χωρίς ογκολόγο και με 2 παιδιάτρους παραμένει το Παναρκαδικό


9 Σχόλια

Τι κάνουν οι γιατροί βουλευτές μας; Τι κάνει ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ; Τρώνε, πίνουν και κοιμούνται, πάνε σε επιταφίους και σε ψησταριές. Ό,τι κάνουμε και οι πολίτες Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Καλές οι παρατηρήσεις σας κ. Ψυχογιέ αλλά ξεχνάτε κάτι βασικό. Στην Ελλάδα δεν αποφασίζουν οι Έλληνες, αλλά οι εταίροι μας! Και οι εταίροι, μας θέλουν μέσα στο ΕΥΡΩ & ας καταστραφούν τα πάντα. Είτε αυτό είναι η Υγεία, είτε η Παιδεία, είτε ο Στρατός, είτε το Κράτος Πρόνοιας, είτε η Οικονομία, είτε η Κοινωνία η ίδια. Απλά εμείς μένουμε στο ΕΥΡΩ & πρέπει να ψηφίζουμε κυβερνήσεις που αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντας τους, ταυτόχρονα όμως να πληρώνουμε & τους φόρους μας χωρίς αντιρρήσεις. Γιατί όπως ξέρουμε, χάρη μας κάνουν που μας έχουν στο ΕΥΡΩ & μας διέσωσαν από την καταστροφή.

Να σας ενημερώσω, έστω και καθυστερημένα πως το Ογκολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου λειτουργεί σε καθημερινή βάση απο τις 10 Μαρτίου απο τον Ιατρό Βασιλειου και με τη βοήθεια του Ιατρού ΠΓ Ογκολογου απο Κόρινθο. Έχει καταβληθεί υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς. Με αποτέλεσμα να έχει καταγράφει και αύξηση των προσερχόμενων. Συνεπώς καλό ειναι να τροποποιηθεί η δήλωση σας. Μια και προσβάλει την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της εργασίας του Ιατρείου. Να τονισθεί πως τα πιο πάνω έγιναν πραγματικότητα με τις προσπάθειες και την αποφασιστικότητα του Διοικητου κου Πονηρακου.

Τα παράπονά σας σε Άδψνη και Βορίδη που ισοπέδωσαν την υγεία, προκειμένου να στρέψουν το κόσμο στον ιδιωτικό τομέα...είναι αργά για δάκρυα..

λίγη υπομονή φίλε "δήθεν" ψηφοφόρε του Σύριζα. Το μέγεθος της καταστροφής τεράστιο. Το ξεκαθάρισμα στην υγεία έχει ήδη αρχίσει.

Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΛΠΝΟ, πλυντήρια στα υπόγεια του ΑΤΤΙΚΟΥ, Νέοι διοικητές, έξω οι εργολάβοι της καθαριότητας, 2.500.000 ανασφάλιστοι δωρεάν πρόσβαση, έρχεται ανασύνταξη ολοκληρωτική της πρτοβάθμιας κλπ κλπ. Καλά κάνατε και ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ

Οι ιδιώτες γιατροί θέλουν τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη και τους νοσοκομειακούς εργάτες για να συνεχίζουν να αρμέγουν την κοινωνία. Τι εισόδημα (νόμιμο) έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ και τι οι ιδιώτες;

@11:02, 11:08 - Σύντροφε έχεις κάποιο τηλέφωνο ή διεύθυνση της τοπικής κλαδικής να γραφτώ και εγώ; Βλέπω ότι έχεις πληροφόρηση, κρίμα είναι να χάσουμε την "ανασύνταξη" και το "ξεκαθάρισμα" του κράτους και εμείς οι απλοί ψηφοφόροι του Σύριζα. Για να σε πείσω ότι ψήφισα Σύριζα να σου αναφέρω ότι βλέπω Λάκη ανελλιπώς τα τελευταία 3 χρόνια, ακούω και διαβάζω Χατζηνικολάου, Αυτιά, Παπαδάκη και όχι μόνο. Επίσης θαυμάζω την Μενεγάκη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.