Ψηφοφόροι σε ραστώνη

Ψηφοφόροι σε ραστώνη

Ιούνιος 27, 2019 - 17:02
7 σχόλια

Ήσυχα κυλά αυτός ο Ιούνιος. Τι κι αν σε δώδεκα μέρες έχουμε βουλευτικές εκλογές..

Ζούμε μια υποτονική και χαλαρή προεκλογική περίοδο. Χωρίς debate πολιτικών αρχηγών, χωρίς μεγάλες συγκεντρώσεις -μεταξύ μας, καλύτερα, εκατομμύρια ξοδεύονταν σε εξέδρες, ντουντούκες και πλαστικά σημαιάκια-, χωρίς φανφάρες.

Αν δεν είχαν προηγηθεί οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές, αν δεν είχε ξεδιπλωθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα το παραδοσιακό τρίπτυχο των ελληνικών εκλογικών αναμετρήσεων «λασπολογία - ρουσφετολογία - παροχολογία», το σκηνικό θα ήταν πιο ζωηρό και το ενδιαφέρον ζωηρότερο.

Η μάχη δόθηκε, λοιπόν, το προηγούμενο διάστημα και τα κόμματα μετρήθηκαν. Το προβάδισμα που πήρε η Νέα Δημοκρατία θεωρείται από την πλειονότητα εκτιμητών και δημοσκόπων ότι είναι καθοριστικό και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λάβει αυτοδυναμία.

Μπορεί. Μπορεί και όχι. Άβυσσος η κάλπη!

Σε συζήτηση που είχα με τον κ. Γιώργο Παπαηλιού, βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, μου είπε ότι σε συνάντηση που είχε με νεαρούς που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στην ερώτησή του «με ποια κριτήρια θα ψηφίσετε;» του απάντησαν «δεν θα πάμε να ψηφίσουμε».

Και δεν είναι μόνον οι νεαροί. Οι πολίτες, ο νους των οποίων τρέχει σε διακοπές και σε παραλίες, οι οποίοι, επίσης, είναι και κατά μεγάλο μέρος πεπεισμένοι ότι θα βγει η Νέα Δημοκρατία και με αυτοδυναμία, σου λένε «γιατί να πάω να ψηφίσω;».

Είναι οι ίδιοι πολίτες που πριν από τέσσερα χρόνια έτρεξαν στις κάλπες και τρεις φορές, μαζί με το δημοψήφισμα, έδωσαν τη νίκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα, οι περισσότεροι ψηφοφόροι, δυσαρεστημένοι με εκείνους που οι ίδιοι έφεραν από το 3% στο 45%, ετοιμάζονται για ψήφο διαμαρτυρίας για ακόμα μία φορά. Δυστυχώς, όμως, αντί να ασχολούνται με το πρόγραμμα του κάθε κόμματος, με το τι παρουσιάζει και πώς εκφράζεται κάθε πολιτικός αρχηγός, ασχολούνται με τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Αρναούτογλου, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ανέμισε σημαιάκια του ΠαΣοΚ, με προσβλητικές διαφημίσεις πίτσας και με το ποιος αγαπάει πραγματικά τον Αντεντοκούμπο, η Νοτοπούλου ή ο Μητσοτάκης.

(Μην το κουράζουμε: Η Nike τον αγαπάει πιο πολύ.)

Το ποσοστό αποχής στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωεκλογές ήταν πραγματικά υψηλό. Τολμώ να υποθέσω ότι στις βουλευτικές θα είναι ακόμα υψηλότερο.

Αυτό θα είναι πραγματικά απογοητευτικό. Επειδή ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, ύστερα από τόσες δουλειές που χάσαμε, ύστερα από τόση υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας που βιώσαμε, θα αποδειχθεί ότι οι Έλληνες πάμε στις κάλπες ή για να εκδικηθούμε ή επειδή μοιρολατρικά αδιαφορούμε.

Τι άλλο πρέπει να μας βρει για να ωριμάσουμε πολιτικά και να πάμε στις κάλπες μετά λόγου γνώσεως;

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

7 Σχόλια

Ξεχνάτε ότι ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Μπορούμε να είμαστε στην παραλία αλλά να παρακολουθούμε/διαβάζουμε τα τεκταινόμενα από το internet. Και να συμμετέχουμε σε αυτά μέσω internet. Τέλος, τουλάχιστον για μας που έχουμε τις παραλίες δίπλα, δεν είναι τίποτα να πας το πρωϊ να ψηφίσεις και ύστερα να πας παραλία (ή το αντίθετο).

Ξέχασες την παράγραφο με την παρακαταθήκη της νίκης Τατούλη την πρώτη Κυριακή και το πως η υποψηφιότητα Εύης θα τον σήκωνε από τον καναπέ ή την παραλία. Τον ψηφοφόρο.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Σ Υ Ρ Ι Ζ Α . ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΑΣ ΜΗ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ . ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ . ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ......

Τώρα μας τάζουν ανάπτυξη . Μακάρι ! Αυτό είναι πραγματικά το ζητούμενο . Αλλά , αλήθεια , πως να τους εμπιστευθώ με βουλευτές σαν το Βλάση ; Αλλά και οι υπολοιποι του ψηφοδελτίου φελλοί που όμως δεν πρέπει να επιπλεύσουν ....

20.52@ ρε φιλαράκο, δες και καμιά δημοσκόπηση να ανοίξουν τα μάτια σου ! Μην τρως αμάσητο το σανό που σου σερβίρει ο τασούλης και το documento ! Τ Ε Λ Ε Ψ Α Τ Ε , το κατάλαβες ή να στο κάνω λιανά ?

το πρόβλημα είναι ότι πα τελέψουμε όλοι έτσι και βγεί ο γόνος της κρατικοδίαιτης οικογενείας ,κοινώς τσιμπούρι και βδέλλα στο σώμα του ελληνικού λαού

20:32. Άνοιξε τα δικά σου ματάκια και μην βλέπεις μόνο ΣΚΑΙ. Μην τρως ότι σου πασάρουν. Κοντός ψαλμός....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.