Ψήφισμα του ΠεΣυ Πελοποννήσου για τα πρόστιμα στους πυρόπληκτους της Αρκαδίας (vid)

Ψήφισμα του ΠεΣυ Πελοποννήσου για τα πρόστιμα στους πυρόπληκτους της Αρκαδίας (vid)

Αύγουστος 11, 2018 - 21:10
0 σχόλια

Συζήτηση έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Τετάρτη 8 Αυγούστου, για το θέμα με τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι πυρόπληκτοι της Αρκαδίας στο ΙΚΑ.

Οι πυρόπληκτοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα στο ΙΚΑ, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση, το ΙΚΑ τους είχε ενημερώσει πως δεν απαιτούνται ένσημα και τώρα τους στέλνουν πρόστιμα.

Έτσι το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ως τακτικό, με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, και αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος με το οποίο να στηρίζεται το αίτημα των πυρόπληκτων να πληρώσουν ό,τι απαιτείται, αλλά χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, τα οποία είναι πολύ υψηλά.

Επιπλέον ζητήθηκε, να βοηθήσει η Περιφέρεια και νομικά τους πυρόπληκτους σε αυτό το θέμα.

Ο κ. Γιαννακούρας τόνισε:

"Η Περιφερειακή αρχή είναι πάντα κοντά στα προβλήματα των συμπατριωτών μας και δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι της Αρκαδίας.

Είμαστε δίπλα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας, ειδικά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, και με ό,τι τρόπο μπορούμε προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε.

Και πάλι, αφού το ίδιο είχαμε πράξει και παλιότερα που ανέκυψε το θέμα, εισηγηθήκαμε την έκδοση ψηφίσματος στήριξης των πυροπλήκτων καθώς και την νομική βοήθεια από πλευράς Περιφέρειας.

Είναι άδικο να καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά σε πρόστιμα και προσαυξήσεις, όταν κανείς δεν τους ενημέρωσε πως πρέπει να βάζουν ένσημα στο ΙΚΑ κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης των σπιτιών τους."

Video: 

Ψήφισμα του ΠεΣυ Πελοποννήσου για τα πρόστιμα στους πυρόπληκτους της Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.