Ψήφισμα του ΠεΣυ για τη μετεγκατάσταση του Τριποτάμου στη Μεγαλόπολη

Ψήφισμα του ΠεΣυ για τη μετεγκατάσταση του Τριποτάμου στη Μεγαλόπολη

Οκτώβριος 17, 2017 - 12:30
0 σχόλια

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έλαβε θέση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του χωριού Τριπόταμος στη Μεγαλόπολη, λόγω απαλλοτρίωσης της ΔΕΗ.

Το ΠεΣυ, όπως είχε αποφασίσει στη συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου (δείτε ΕΔΩ), εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητεί τη συνολική μετεγκατάσταση του χωριού σε χώρο κοντά σε αυτό, ώστε να μην διασπαστεί η ιστορική του συνέχεια.

Αναλυτικά, το ψήφισμα αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε, ότι κατά την 17η τακτική του συνεδρίαση, στις 2-10-2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων του Τ.Δ. Τριπόταμου Μεγαλόπολης, συζήτησε το θέμα της μετεγκατάστασης του χωριού, λόγω της επέκτασης των ορυχείων της ΔΕΗ και εξέδωσε την εξής ομόφωνη απόφασή του:
 
Αποδέχεται και στηρίζει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Τριποτάμου, όπως αυτό διατυπώνεται στην ανωτέρω εισήγηση, ως εξής:

Ζητά, από όλους τους αρμόδιους φορείς, την ομαδική μετεγκατάσταση των οικισμού του Τριποτάμου σε σχετικά κοντινή περιοχή, προκειμένου ο νέος οικισμός να βρίσκεται πλησίον των κτημάτων του Τριποτάμου που απομένουν εκτός απαλλοτρίωσης και πιο συγκεκριμένα στη δημόσια έκταση που έχει επιλεγεί μεταξύ των 3 που προτάθηκαν, αποχαρακτηριζόμενη από δασική έκταση, καθότι έχει πολύ χαμηλή βλάστηση.

Η ιστορία ενός χωριού δεν πρέπει να διακόπτεται έτσι, όταν μάλιστα αυτό προσφέρει στην ενέργεια της χώρας.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ  ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.