Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας για τον θάνατο του Νικολάου Τροχάνη

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας για τον θάνατο του Νικολάου Τροχάνη

Σεπτέμβριος 09, 2018 - 18:02
0 σχόλια

Στο Λεωνίδιο σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00, μετά το άγγελμα του θανάτου του Νικολάου Αρ. Τροχάνη, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας σε έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα: "Περί της έκδοσης ψηφίσματος κατόπιν του αγγέλματος του θανάτου του επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Λεωνιδίου, Νικόλαου Αριστόνους  Τροχάνη".

Στη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος ανέγνωσε συλλυπητήριο μήνυμα - ψήφισμα ως εξής:

"Ο   Νικόλαος Αριστόνους Τροχάνης γεννήθηκε στο Λεωνίδιο το 1926.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε το επάγγελμα του ιατρού με  την ειδικότητα του γενικού  χειρουργού. Εξυπηρέτησε με ανιδιοτέλεια πλήθος συμπατριωτών μας που ζήτησαν την βοήθεια του για θέματα υγείας που τους  απασχολούσαν.
Είχε αναγνωριστεί επίσημα από το Ελληνικό Κράτος ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.
Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών. Διατέλεσε επί 28 συνεχόμενα έτη δημοτικός σύμβουλος στον Τέως Δήμο Λεωνιδίου την περίοδο από  01-01-1983 μέχρι και την 31-12-2010. Υπηρέτησε τον Δήμο Λεωνιδίου επί σειρά ετών με αυταπάρνηση και εργατικότητα.
Άσκησε  τα καθήκοντα του Πρόεδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Λεωνιδίου για 12 έτη. Κατά την θητεία του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  συνετέλεσε στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με αίσθημα  ευθύνης συνεργασίας και συνέπειας.
Διακρίθηκε για το ήθος του τη προσήλωση στη Δημοκρατία και τους θεσμούς..
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. όπως αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αναφορά του κ. Δημάρχου ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του μεταστάντος για την εν γένει προσφορά του.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εγκρίνει το ανωτέρω ψήφισμα.
Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Να  εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του μεταστάντος.
Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα κατά την εξόδιο ακολουθία και να  δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο. 

(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.