Ψηφιοποίηση των διαδικασιών για online συναλλαγές στην Εφορία

Ψηφιοποίηση των διαδικασιών για online συναλλαγές στην Εφορία

Σεπτέμβριος 22, 2019 - 12:15
0 σχόλια

Αλλάζει το μοντέλο λειτουργίας στις εφορίες με νέες ψηφιακές υπηρεσίες και υποδομές, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Συγκεκριμένα εξετάζεται η ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση των διαδικασιών, αλλά και των υποδομών των φορολογικών υπηρεσιών, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και από το σπίτι τους για όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού που πραγματοποιούνται σήμερα στις εφορίες.

Στόχος είναι να μεταβιβάζονται ακίνητα χωρίς να χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία στην Εφορία και ο στόχος αυτός περνά μέσα από την ψηφιοποίηση των τμημάτων κεφαλαίου των εφοριών.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι στόχος είναι γίνονται αυτοματοποιημένα και ηλεκτρονικά μια σειρά διαδικασιών όπως:

Ο υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας των μεταβιβαζόμενων ακινήτων.

Η υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών.

Οι δηλώσεις αυτές θα γίνονται από απόσταση και από τον συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει τη μεταβίβαση.

Παράλληλα εξετάζεται η αυτόματη ενημέρωση και διασύνδεση του Μητρώου Φορολογουμένων με τα άλλα Μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης.

Η διασύνδεση και η διαδραστική ενημέρωση ανάμεσα στο Φορολογικό Μητρώο και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο για να καταγράφονται άμεσα οι μεταβολές νομικών προσώπων.

Η ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την αυτοματοποιημένη βεβαίωση προστίμων εκπρόθεσμης αρχικής υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και άλλων φόρων, αλλά και για την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική ενημέρωση των φορολογούμενων για την καταβολή οφειλών.

Η διασύνδεση με την Κτηματολόγιο Α.Ε προκειμένου να υπάρχουν διασταυρώσεις για ενδεχόμενη αδήλωτη ακίνητη περιουσία.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.