«Το ψέμα του Χάμελν» από τους Δράστες στην Τρίπολη

«Το ψέμα του Χάμελν» από τους Δράστες στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 25, 2018 - 19:45
0 σχόλια

Η ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου ΔΡΑΣΤΕΣ έχει την τιμή να σας καλέσει για μια ακόμη φορά στη νέα της θεατρική παραγωγή με τίτλο «Το ψέμα του Χάμελν» του JörgScheibe. Η υπόθεση βασίζεται στον γνωστό θρύλο του αυλητή του Χάμελν και παρουσιάζει την ενήλικη και ανατρεπτική εκδοχή του. Τι έγινε στ’ αλήθεια στη πόλη του Χάμελν;

Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό θέατρο στις 29& 30 Σεπτεμβρίου και 1 & 3 Οκτωβρίου και ώρα 9:30 μ.μ.

Για κρατήσεις θέσεων στο χώρο του θεάτρου καθημερινές (από Πέμπτη 27/9) και ώρες   7-9 μ.μ. ή στο τηλέφωνο 2710-233111.

Σας περιμένουμε για μια ακόμη φορά!

Η Ομάδα

Η ΟΜΑΔΑ «ΔΡΑΣΤΕΣ»

 

Η ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου «Δράστες» ξεκίνησε την πορεία της το Φεβρουάριο του 2015, αθόρυβα και με πνεύμα να δημιουργήσει κάτι νέο στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Το όνομα της ομάδας είναι μια τολμηρή μετάφραση του actors, από το act=δρω και από την άλλη είναι κι ένα σημείο αναφοράς στη θεωρία του ΝτέηβιντΜάμετ, που θεωρεί τη Δράση ως το δομικό στοιχείο του θεάτρου και δεν σταματά να τονίζει ότι δουλειά του ηθοποιού είναι η Δράση.

Οι πρώτες παραστάσεις με το έργο «12 Ένορκοι» του ReginaldRose, παρουσιάστηκαν στο κοινό ένα χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016. Οι παραστάσεις αυτές φιλοξενήθηκαν κατά σειρά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου και το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, φαινομενικά ασυνήθιστους χώρους φιλοξενίας θεατρικών παραστάσεων, που ωστόσο οι υπεύθυνοι των οποίων αγκάλιασαν με θέρμη τις προσπάθειές μας. 

Το 2017 ανέβηκαν δύο παραστάσεις. Η πρώτη, οι «Δέκα Μικροί Νέγροι» της AgathaChristieπαρουσιάστηκε το Μάρτιο ενώ τον Απρίλιο ακολούθησε «Το αγόρι με τη Βαλίτσα» του MikeKenny σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του projectP.R.E.S.S. Και οι δύο παραστάσεις παρουσιάστηκαν στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο μετά από ευγενική παραχώρηση από το Δήμο Τρίπολης και στέφθηκαν με επιτυχία. Επιλεκτικά αναφέρουμε και τη συνεργασία μας με την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού, που πραγματοποίησε εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους.

Όλες οι παραστάσεις μας πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και έχουν τύχει θερμής ανταπόκρισης από τους συμπολίτες μας, τους οποίους και ευχαριστούμε ολόψυχα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.