Προβολή της ταινίας «Τα δάκρυα του Βουνού» στην Τρίπολη (pics,vid)

Προβολή της ταινίας «Τα δάκρυα του Βουνού» στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάιος 09, 2019 - 11:02
4 σχόλια

Τη νέα του ταινία παρουσίασε στο κοινό της Τρίπολης ο βραβευμένος ντοκιμαντερίστας («Τη Νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα Συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη») Στέλιος Χαραλαμπόπουλος την Τετάρτη 8 Μαΐου.

«Τα δάκρυα του Βουνού» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, από τα Βούρβουρα, προβλήθηκαν στον κινηματογράφο Cineville στην Τρίπολη σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Ομάδα  Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις» παρουσία του ο κ.Τάσου Πετρόπουλου , υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης

Η νέα ταινία μυθοπλασίας του Αρκάδα σκηνοθέτη η ταινία, ξετυλίγεται το 1899, και γυρίστηκε στη Λευκάδα και στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για μια παραβολή σε χαλαρό διάλογο με την «Οδύσσεια», που αντλεί από το ελληνικό παρελθόν, ακόμα και το φολκλόρ, για να σκιαγραφήσει τη σύγχρονη ελληνική μοναξιά.

«Την ταινία σχεδιάζαμε να την γυρίσουμε στην Αρκαδία και είχα αναζητήσει και τους τόπους και τα σημεία στον Πάρνωνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Ο κ. Βάκρος κατά την ομιλία του ανέφερε ότι υπήρχε η πρόθεση να γυριστεί η ταινία στην Αρκαδία και είχε γίνει και ο κατάλληλος προγραμματισμός για να γυριστούν τα πλάνα, αλλά αυτό δεν επετεύχθη, τονίζοντας: «Δυστυχώς δεν υπήρξε η ανταπόκριση που θα θέλαμε από την Πολιτεία για να στηριχθεί αυτή η ταινία».

Στην ταινία είδαμε ένα μπουλούκι μαστόρων πέτρας  να περιπλανιέται όπου υπήρχε δουλειά χτίζοντας σπίτια, γεφύρια, σχολεία, εκκλησίες. Υλικά τους οι πέτρες, τα δάκρυα του βουνού. Η προσπάθεια του πρωτομάστορα Μάρκου και των μαστόρων να επιστρέψουν σπίτι τους εξελίσσεται σε μια σκληρή και εξοντωτική Οδύσσεια.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Προβολή της ταινίας τα «Τα δάκρυα του Βουνού» στην Τρίπολη


4 Σχόλια

προς έλευσις: το τσιμπούσι με τον υπουργό στου πιτερού μετά το τέλος της προβολής τι το θέλατε? ξεχνάτε τι έχει περάσει ο λαός μας από την πρώτη φορά αριστερά?

Υπάρχουν και οι νόμοι της Φιλοξενίας, που από την αρχαιότητα ίσχυαν ακόμα και για τον εχθρό ! Όταν κάποιος σε τιμά με την παρουσία του, οφείλεις να τον τιμήσεις και εσύ ! Επίσης, αν θέλουμε να μιλήσουμε με αφορισμούς, πείτε μας παρακαλώ, ποιά κυβέρνηση θεωρείτε ότι δεν ήταν "κατοχική", εάν λάβουμε υπόψη ότι η Ελλάδα υπήρξε πάντοτε ένα προτεκτοράτο των Μεγάλων Δυνάμεων ; Πάντως, σε ό,τι αφορά την Ομάδα "Έλευσις", επειδή γνωρίζω τα παιδιά, δεν έχουν πάρει ποτέ φραγκάκι τσακιστό από καμία κυβέρνηση και κανένα Δημόσιο Φορέα! Ούτε ΕΣΠΑ, ούτε LEADER, ούτε άλλες χρηματοδοτήσεις "Κατοχικών Δανείων !

εγώ δεν μίλησα για χρηματοδότηση μην εξάπτεσαι. το να συνομιλείς και να δέχεσαι καθεστωτικό υπουργό αποτελεί σφάλμα μέγα. είναι τα χέρια τους ποτισμένα με αίμα λόγω της εργασιακής γαλέρας που έχουν επιβάλλει στον λαό μας. είναι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο με τους μισούς να είναι πρώην τσιράκια του πασοκ. όσο για το ερώτημα σου η επανάσταση του '21 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ για χίλιους λόγους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.