Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ στο Λεωνίδιο

Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ στο Λεωνίδιο

Δεκέμβριος 27, 2016 - 13:04
42 σχόλια

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Λεωνιδίου του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Δήμου Ν. Κυνουρίας στο Λεωνίδιο.

Θα περάσουν από την οθόνη οι σημαντικότερες στιγμές της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ. Ντοκουμέντα στην πλειοψηφία τους άγνωστα ως τώρα, όπως το ηχογραφημένο ντοκουμέντο με τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη.

Παρουσιάζονται σημαντικές πλευρές από τη ζωή των μαχητών, την πρώτη απόπειρα για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές, εκτιμήσεις για τη δράση του ΔΣΕ.
Τα πλάνα από τις μάχες δένουν με σύγχρονα πλάνα από τα βουνά, τους τόπους θυσίας και τις άλλες περιοχές που απλώθηκε η δράση του ΔΣΕ.

Είσοδος ελεύθερη

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 

42 Σχόλια

Τι το σκαλίζετε το θέμα συνέχεια αφού βρωμάει. Προσπάθεια ξεπλύματος στην λαική συνείδηση? Προτιμότερο είναι ένα αφιέρωμα στον ΕΛ.ΑΣ.......................

Υπάρχει περίπτωση να δει ο λαός εξουσία χωρίς βία; Τι λες άθλιε προβοκάτορα, τα αφεντικά σου θα παραχωρήσουν την εξουσία χάνοντας τα προνόμιά τους, έτσι, για την ψυχή του παππούλη τους;

@Ora et labora - Εκλογές λέγονται. Αλλά επειδή με εκλογές κομμουνιστικό κόμμα δεν παίρνει εξουσία ούτε σε 1.000 χρόνια, μιλάτε για βία. Τα ίδια που λένε και οι φασίστες. Έκλεισε η αντιπροσωπεία και εσείς ακόμα πουλάτε ...κομμουνισμό. Γραφική ιδεολογία, ούτε μικρά παιδιά δεν πείθει πια.

Ενοπλε σύντροφε ΄στις εκλογές φαντάζομαι θα πίνεις το ρούμι σου αγκαλιά με μουλάτες ατην Κούβα

Ακόμα και τα πιο σάπια απολυταρχικά καθεστώτα (π.χ. ο Τσάρος) για να πέσουν χρειάστηκε να χυθεί αίμα. Τις τελευταίες στιγμές τους, έχουν σπασμούς οδυνηρούς για το λαό. Μετά..., μετά ήρθαν άλλα σκυλιά (εξ ου η λέξη σκύλευση) να εκμεταλλευτούν την αδράνεια του λαού. Γι' αυτό χωρίς βία ο οποιοσδήποτε (και ο λαός) δεν πρόκειται να αποκτήσει εξουσία.

Αν τα σκατά είχαν αξία οι φτωχοί θα ήταν χωρίς κώλο. Αφιερωμένο σ' αυτόν που προτείνει τις εκλογές σαν τρόπο για να φτάσεις στην εξουσία.

Υπαινίσσεσαι πως το ΑλεκσόΠανο δεν είναι λαϊκή εξουσία;

Το κεντρικό κατάστημα έκλεισε, υπάρχουν μερικά υποκαταστήματα μισόκλειστα και με τίτλο τέλους και αυτά. Εδώ δεν λένε να το καταλάβουν δυστυχώς! Η Δημοκρατία κατακτάτε με εκλογές και ΟΧΙ με βία, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ στο κόμμα και στους ινστρούχτορες.......!

@23.37 επανεξεταστέος στην αγωγή του πολίτη. Στις Δημοκρατίες γίνονται και εκλογές, στα άλλα καθεστώτα γίνονται εκλογικές παρωδίες της τάξης του πάνω από 90%

Μ΄αρέσει που γράφεις τη λέξη με Δ κεφαλαίο. Ξαναλέω: υπάρχει ασυμβατότητα ανάμεσα στις εκλογές και τη δημοκρατία. Οι εκλογές είναι το παιχνιδάκι για να κοιμάται το θηρίο (ο λαός) και να μην εμποδίζει τις μπίζνες της εξουσίας. Ωραίο το παραμύθι, ιδίως όταν τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ σου καίνε το μυαλό και σου σερβίρουν τον "βέλτιστο" για να μην κουράζεσαι να σκέφτεσαι. Και όταν η έκβαση δεν είναι επιθυμητή, η εξουσία ανατρέπει εκλεγμένες κυβερνήσεις (βλέπε Χιλή) και αναστέλλει και εκλογές και αυτή την επίφαση δημοκρατίας. Κατά τα άλλα εγώ κόβομαι στο μάθημα της Πολιτικής Αγωγής..

Ο αγαπητός κομμουνιστής "Ora et labora" έγραψε για το πως έπεσε ο ...τσάρος. Αγαπητέ κομμουνιστή το ημερολόγιο γράφει 29.12.2016. Θα σε παρακαλούσα να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στο έτος. 2016. Δεν υπάρχει Τσάρος. Εδώ και 100 χρόνια περίπου... Ούτε απολυταρχικά καθεστώτα υπάρχουν στον δυτικό κόσμο. Απλά οι πολίτες γουστάρουν καπιταλισμό, πρόοδο, κατανάλωση και ευζωία. Οι εκλογές γίνονται χαλαρά και ελεύθερα και οι ελάχιστοι κομμουνιστές σαν και εσένα ονειρεύονται ότι ζουν 100 χρόνια πριν. Ο καθένας με τα βίτσια του.

Ο καθείς και τα όπλα του, ο Ρουπακιάς με τη φαλτσέτα του και ο κομμουνιστής με το ντουφέκι του

Το ότι ο Παύλος αγνοεί την ύπαρξή των σημερινών “τσάρων” αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Θα μου πείτε εδώ αγνοεί τι μοντέλο οικονομίας για δεκαετίες είχαμε και χρεοκοπήσαμε στην Ελλάδα, τους τσάρους της παγκόσμιας εκμετάλλευσής θα ήξερε; Επίσης να πούμε πως μόνο ένας χρεοκοπημένος στο μυαλό λαός θα τολμούσε να δυσφορήσει στην προβολή ενός ντοκιμαντέρ που δείχνει τους αγώνες αυτού του λαού ενάντια σε κάποιον καταχτητή. Άντε... παρακαλέστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να σας δείξουν τι φρικαλεότητες έκαναν τη κατοχή για να ηρεμήσει η ψυχή σας!

Παύλο, ora et labora είναι το μότο του τάγματος των βενεδικτίνων, όχι κομμουνιστικό. Το χρησιμοποιώ ελαφρώς προβοκατόρικα, αφού ο μόνος λόγος ύπαρξης των κοινωνιών είναι να παράγουν υπεραξία για ελάχιστους ("labora"). Όσον αφορά το "ora" ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνει. Ούτε είμαι κομμουνιστής και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί μου βάζεις την ετικέτα. Και βέβαια δεν υπάρχουν πολίτες, ούτε εσύ ούτε εγώ είμαστε πολίτες, δεν μας επιτρέπεται να είμαστε πολίτες, μας θέλουν καταναλωτές και αυτό είμαστε. Αυτό που "γουστάρουμε", μας το καλλιεργούν οι διαφημιστές. Δεν ξέρουμε πού παν τα τέσσερα δηλαδή.

@STOIXOS - Οι πολίτες πολέμησαν ενάντια στον κατακτητή. Η ηγεσία όμως είχε άλλα σχέδια, προδοτικά. Πολεμούσε για να φέρει τον δικό της κατακτητή. Με αίμα και τύχη γλυτώσαμε.

προσ στιχος γιαυτο τα φασισταργια μαζεψαν το φτωχο κοσμο και τον εστηλαν εξωρια

… σχέδια προδοτικά; Τι άλλο θα διαβάσουμε Παναγία μου;! Αυτή είναι δική σου “ανάλυση” ή κανενός “πανεπιστημιακού”; Θα ήθελα πραγματικά να απαντήσεις. Από πότε ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας είναι "προδοτικό" Παύλο; Τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Επίσης δεν ξέρεις που ο λαός μας λέει: στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάμε για σκηνή; Ο ορισμός της προδοσίας και των προδοτών είναι οι δεξιές κυβερνήσεις που είχαμε και πριν την κατοχή και κατά την διάρκεια και μετά. Βλέπε: δικτατορίες, δωσίλογες κυβερνήσεις της κατοχής, δεξιοί πρωθυπουργοί όργανα της CIA κ.λ.π. Θες και αλλά;

19:00 Σταμάτα επιτέλους τις βλακείες!!! ΕΛΕΟΣ!!!! Το ότι θα γινόμασταν παράρτημα της ΕΣΣΔ το ήξερε ο κοσμάκης ο απλός δηλαδη??? Αι σιχτίρ!!!!

Η ηγεσία παρέσυρε το λαό να αντισταθεί στον κατακτητή με σκοπό να κερδίσει πόντους για τον πατερούλη στην παρτίδα που έπαιζε (ο πατερούλης) με τους αμερικάνους. Έτσι το σκέφτεται και το λέει ο Παύλος. Αν η ηγεσία δεν ήθελε να στηρίξει τον πατερούλη, δεν θα είχαμε εθνική αντίσταση, άλλη όρεξη δεν είχαμε να πηγαίνουμε να σκοτώνουμε γερμανούς, ούτε εβραίοι ήμασταν ούτε σλάβοι ούτε γύφτοι, αν δεν τους ενοχλούσαμε δεν θα παθαίναμε τίποτα. Αυτό μπορεί να μην το λέει ο Παύλος, το λένε άλλοι.

Αλλοι παίζουν τους αιχμαλώτους του Αουσβιτς για καλαμπούρι και άλλοι ονειρεύονται τους κομμουνιστές νικητές ξύπνιοι

Φίλε μου 19:31 έχουμε 2016 και εσύ αναπαράγεις ακόμα ηλιθιότητες του 40; Από το μυαλό σας τα βγάζετε, σας τα λένε ή τα βρήκατε πουθενά γραμμένα; Ήθελα να’ ξέρα, μια αξιόπιστη και σοβαρή πηγή δεν θα διαβάσετε ποτέ; Έχετε αλλεργία στη τεκμηρίωση και την επιστημονική ανάλυση και έφεση στις μυθοπλασίες και τη δεξιά ηλίθια προπαγάνδα; Που διάολο τα βρίσκετε γραμμένα όλα αυτά τα ηλίθια μπορείτε να μας πείτε; Βάλετε κανένα link να βγάλουμε τα μάτια μας και εμείς!

21:00 'Οταν λες αξιόπιστη και σοβαρή πηγή εννοείς τα βιβλία της αριστερής προπαγάνδας που διαβάζεις εσύ με το τσουβάλι?? Ευχαριστώ, δε θα πάρω! Θα σου έλεγα μάλιστα να διαβάσεις έτσι για αλλαγή και τίποτα άλλο, αν και η πλύση εγκεφάλου που σου έχει γίνει τόσα χρόνια είναι μη αναστρέψιμη! Περαστικά!! :)

Αν ο καθένας αποδέχεται ως αξιόπιστες μόνο τις πηγές που γουστάρει και κάθε διαφορετική άποψη την ονομάζει "βλακείες", δεν συζητάμε, παίζουμε (να μην πω τι). Το πόσο κάνουν δύο και δύο δεν είναι ζήτημα γούστου και οι ιστορικές πηγές δεν είναι δεξιά ή αριστερή προπαγάνδα. Εγώ τώρα, αν σου προτείνω την "Ιστορία του ψυχρού πολέμου" του Αντρέ Φονταίν (εκδόσεις Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αθήνα 1972) και το φετινό "Το τέλος του κόκκινου ανθρώπου" της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς (φετινό, δεν θυμάμαι τον εκδοτικό οίκο) κάνω προπαγάνδα; Και τι είδους; Δεξιά, αριστερή;

13:44 όσο και αν σου φανεί παράξενο υπάρχουν έγκυροι και σοβαροί νομπελίστες πανεπιστημιακοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι και Έλληνες και ξένοι που δεν είναι κουμούνια! Πολλοί από αυτούς δεν είναι καν αριστεροί όμως έχουν κάτι που εσείς έχετε αλλεργία. Τεκμηριώνουν τις αναλύσεις τους. Από τα σχόλια σας πάντως βλέπουμε πως για χάριν του κομματικού σας συμφέροντος οι ανοησίες δεκαετιών και οι δεξιές παρωπίδες καλά κρατούν. Ούτε η χρεοκοπία της χωρά μας δεν κλονίζει τα κομματικά σας συμφέροντα. Μια σοβαρή δεξιά έστω πηγή για να στηρίξεις αυτά που λες, μπορείς να μας παραθέσεις;

Π.χ. το "τέλος του κόκκινου ανθρώπου" υπό μια συγκεκριμένη οπτική γωνία θα κάνει πολλά δεξιά μυαλά να πανηγυρίζουν για το κύπελλο που κέρδισε η ομάδα τους. Θα μπορούσαν όμως να σκεφτούν κάτι παραπάνω από τους πανηγυρισμούς, να βγάλουν διάφορα συμπεράσματα, ακόμα και για τη δική μας κατάσταση. Να επιλέξουν εν τέλει να χρησιμοποιήσουν αυτά τα συμπεράσματα για να ρίξουν νερό στο δικό τους μύλο, έχοντας όμως επίγνωση και όχι σαν χούλιγκαν. Με είχε εντυπωσιάσει σφόδρα κάποτε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, όταν τον είδα να μπαίνει στα γραφεία του κόμματος με την "Αυγή" υπό μάλης.

Και μετά απορούν μερικοί γιατί χρεοκοπήσαμε! Όταν τα στελέχη της δεξιάς αναπαράγουν ανοησίες & προκαταλήψεις δεκαετιών φυσικό & επόμενο είναι να χρεοκοπήσουμε π.χ. ο καπιταλισμό είναι πατριωτισμός, ο κομμουνισμός προδοσία ή στην Ελλάδα να κυβερνούν πρώην συνεργάτες των Γερμανών, δικτάτορες & δεξιοί πρωθυπουργοί όργανα της CIA, τα ονομάζουν “ελευθερία” & προπαγανδίζουν πως με μια λαϊκή αριστερή κυβέρνηση θα γινόμαστε παράρτημα της ΕΣΣΔ! Αν δεν κατανοήσουμε πως ο εμφύλιος έγινε για να διατηρηθεί το status quo ως αποικία χρέους που ήμασταν προπολεμικά, πως θα ξεπεράσουμε την 5η χρεοκοπία μας;;;;;

11:13 Η προπαγάνδα είναι μόνο προνόμιο δικό σου εδώ μέσα, και βασικά είναι τόσο βλακωδώς επίμονη που καταντάει πια ΑΣΤΕΙΟ! Καληνύχτα!

Αν είχες 13:35 αξιοπρέπεια δεν θα τολμούσες εσύ να κατηγορήσεις εμένα για προπαγάνδα!!! Εσύ που ο ιδρυτής του κόμμα το σου ο Καραμανλής, ήταν συνεργάτης των Γερμανών στην Θεσσαλονίκη, όπως τόσο καλά γνωρίζεις & εσύ μέσα από τα απόρρητα έγραφα των Αμερικάνων! Και μιλάτε για προδοσίες & προπαγάνδες εσείς οι χρεοκοπημένοι & σαν κόμμα & σαν άνθρωποι! Ιδιώτες κομματόσκυλα!!! Τολμάς και λες καληνύχτα την ώρα οι χρεοκοπημένες πολιτικές σας “προίκισαν” εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ανέργους με το δώρο του καπιταλισμού σας, την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!!!!!........

.....Το τι καταντάει ΑΣΤΕΙΟ το 2016 άσε χρεοκοπημένε να το κρίνουν άλλοι που δεν έχουν παρωπίδες και μπορούν να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους. Εσύ όταν σταματήσεις τις ανοησίες αλα ΝΔ και μάθεις να τεκμηριώνεις αυτά που γράφεις, μόνο τότε θα σε πάρει ο κόσμος στα σοβαρά! Μέχρι τότε θα ζεις με το όνειρο της αριστερής παρένθεσής & της πιθανότητας κάποτε να γίνεις πλούσιος!

Μπράβο

Μπράβο

Εύχομαι καλή νέα χρονιά και ενδιαφέρουσες και κόσμιες συζητήσεις και σχόλια του χρόνου.

21:33 Τς τς τς μα είναι σχόλια αυτά τώρα;; Εδώ έχεις να κάνεις με "σοβαρά" άτομα!

Κοίτα να δεις που το σχόλιο μου που περιείχε μεταξύ άλλων και πρωτοχρονιάτικες.....ευχές αν θυμάμαι καλά, κατάφερε ο δυStoixos να σβηστεί....γιατί αν δεν κανω λάθος πρέπει να είχε δημοσιευθεί! Για πες μας πως τα κατάφερες? Εκλαψες, παρακάλεσες, απείλησες, ή μήπως όλα αυτά μαζί ρε κακομοίρη?? χαχαχα!

Ναι, δημοσιεύτηκε και κάναμε εμετό για ώρες μέχρι να το σβήσουν, ευτυχώς. Πρωτοχρονιάτικες ευχές, λοιπόν. Να σου ευχηθώ στον ίδιο τόνο, βλακούλι;

18:05 Μπα, συνήλθες? Δεν το περίμενα τόσο γρήγορα! Θα ήταν δυνατά τα χαπάκια που σε ταϊζαν τόσες μέρες για να το ξεπεράσεις, ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.