Πρόβλημα έλλειψης νερού σε ολόκληρη την Αρκαδία

Πρόβλημα έλλειψης νερού σε ολόκληρη την Αρκαδία

Αύγουστος 03, 2015 - 10:08
1 σχόλια

Στην καρδιά του καλοκαιριού, με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται στα ύψη, έντονο πρόβλημα έλλειψης νερού αντιμετωπίζει oλόκληρη η Αρκαδία. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ένας δήμος μετά τον άλλον αντιμετωπίζει προβλήματα με την υδροδότηση, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η ζωή των δημοτών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ούτε ένα ποτήρι νερό.

Ο Δήμος Γορτυνίας ανήκει στους δήμους που πρώτοι ξέμειναν από νερό: η Βυτίνα, τα Λαγκάδια και τόσα άλλα χωριά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα τις λειψυδρίας. Οι κάτοικοι υποχρεώνονται να προμηθευτούν νερό από βυτιοφόρα, προκειμένου να κάνουν ένα μπάνιο, και για να πλύνουν τα πιάτα στα σπίτι τους.
Τα Λαγκάδια έμειναν από νερό τις ημέρες που περίμεναν επισκέπτες στο πλαίσιο του Πανελληνίου Διαγωνισμού Τραγουδιού, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε εγκαίρως.

Συνέχεια έχει η Βόρεια Κυνουρία, με το Παράλιο Άστρος να ξεμένει από νερό το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας δυσχέρειες στους κατοίκους και στους παραθεριστές, οι οποίοι δικαίως αγανάκτησαν, καθώς αναγκάστηκαν να κάνουν μπάνιο με εμφιαλωμένο νερό.

Αλλά και ο Δήμος Τρίπολης δεν πάει πίσω, καθώς ένα μετά το άλλο τα χωριά του Δήμου αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νερό. Χωριά όπως η Ρίζες στην Τεγέα, αλλά και τα Αγιωργίτικα και το Στενό αντιμετώπιζαν προβλήματα, έχοντας έλλειψη στο πολυτιμότερο αγαθό, το νερό.

Οι κάτοικοι της επαρχίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, και κυρίως στις αγροτικές περιοχές, όπως η Αρκαδία, το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα, καθώς οι ποσότητες νερού που καταναλώνονται για το πότισμα είναι μεγάλες και δεν επιτρέπουν στις επιχειρήσεις ύδρευσης να είναι έτοιμες να αντεπεξέλθουν στην υψηλή ζήτηση. Το να μείνει, όμως, ένα σπίτι χωρίς νερό με τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, είναι αδιανόητο.
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τόσα ποτάμια στα βουνά τις Αρκαδίας και λέτε δεν έχετε νερά ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ αχρηστοι....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.